Gruusia perekond teeb Rio olümpial ajalugu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nino Salukvadze ja Tsotne Machavariani
Nino Salukvadze ja Tsotne Machavariani Foto: SCANPIX

Gruusia laskesportlased Nino Salukvadze ja Tsotne Machavariani teevad Rio de Janeiro olümpial ajalugu. Esimest korda osalevad samadel olümpiamängudel ema ja poeg.

47-aastane Salukvadze on juba kogenud sportlane ja läheb olümpiale kaheksandat korda. Tema 18-aastane poeg Machavariani saab suurvõistlusel aga tuleristsed.

Salukvadze ja Machavariani. Foto: Scanpix
Salukvadze ja Machavariani. Foto: Scanpix Foto: Shakh Aivazov/AP

«Ma olen rõõmus, et saan Gruusia laskmist olümpial esindada, kuid emana teeb mind miljon korda õnnelikumaks see, et mu poeg samuti Riosse pääses,» rääkis Salukvadze APle.

Salukvadze on tõeline Gruusia spordilegend ja tema auhinnakapis on Souli olümpiamängude kuld- ja hõbemedal ning Pekingi mängude pronks. Lisaks on ta võitnud kümneid medaleid Euroopa ja maailmameistrivõistlustelt.

«Mu ema on rääkinud, et võitis minu vanuses juba esimese olümpiamängude kulla, kuid ta esindas Nõukogude Liitu, kus olid treenimiseks paremad tingimused. Kuna meil ei ole sellist luksust, siis ei oota ta minult suuri tulemusi,» rääkis poeg Machavariani.

Olümpiaajaloolase Bill Malloni andmetel pole kunagi varem ema ja poja paar samal olümpial võistelnud. Küll on 56 korda seda suutnud isa ja poja duo, 12 korda on paaris olnud isa ja tütar ning kahel korral ema ja tütar. 

Londoni olümpial kandis Nino Salukvadze Gruusia lippu. Foto: Scanpix
Londoni olümpial kandis Nino Salukvadze Gruusia lippu. Foto: Scanpix Foto: GABRIEL BOUYS/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles