Ilves kohtus malemaailma tippudega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves kohtus malemaailma tippudega.
President Ilves kohtus malemaailma tippudega. Foto: Toomas Volmer/VPK

Malelegend Paul Kerese 95. sünniaastapäeva eel kohtus president Toomas Hendrik Ilves Tallinnasse saabunud male eksmaailmameister Anatoli Karpovi, suurmeistrite Lajos Portischi ja Genna Sosonkoga, kes on ka üks maailma parimaid maleteemadel kirjutavaid literaate ning pikaaegse Venemaa maleelu organisaatori ja tegevjuhi Aleksandr Bachiga.

«Paul Keres oli intelligentse vastupanu üks sümboleid ja koos sellega ka male kui mängu ja spordiala propageerija Eestis,» tõdes president Ilves. «Tema teeneks on igas olukorras härrasmeheks jääva haritud sportlase mudeli loomine, millel on Eestis õnneks jätkuvalt suur mõju,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja Ilvese sõnu.

Eesti riigipea sõnul väärivad tunnustust maletajad, kelle vahe mõistus on suunatud ühiskonna paremaks muutmisele. President Ilves tõi näiteks eksmaailmameister Karpovi, kes osaleb projektis «Malega alzheimeri tõve vastu».

President Ilves vahetas külalistega mõtteid ka selle üle, kuidas tähistada 2016. aasta alguses suurmeister Kerese sajandat sünniaastapäeva ning lubas selle ettevõtmise õnnestumisele isiklikult kaasa aidata.

Male suurkujud kohtusid Eesti riigipeaga kirjanik Ülo Tuuliku algatatud kultuuriürituse «Kummardus Paul Keresele» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles