Katalaanide sangarist sakslaste äpuks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm hooaega Müncheni Bayernis ei toonud Pep Guardiolale Meistrite liiga tiitlit.
Kolm hooaega Müncheni Bayernis ei toonud Pep Guardiolale Meistrite liiga tiitlit. Foto: SCANPIX

2013. aasta kevadel oli Müncheni Bayern maailma parim jalgpalliklubi. Jupp Heynckesi juhtimisel võideti nii Meistrite kui ka Saksamaa liiga ning lisaks kodumaal ka karikasari. Kuldse kolmikduubli juures oli kõige magusam hetk Meistrite liiga poolfinaal, kui Euroopa klubivuti senine valitseja FC Barcelona taoti kahe mängu koondskooriga 7:0 maa alla. 

Triumfile järgenud suvel asus Bayerni tüüri juurde imemehe kuulsusega Pep Guardiola ja eesmärk oli kirjutada Saksamaa klubi järjekordne kuldne ajajärk. Nüüdseks on möödunud kolm aastat ja Guardiola peab Münchenist lahkuma Meistrite liiga tiitlita.

«Ma tean, millist klubi on mind juhtima toodud. Ma tean, et minult oodatakse Bayernis Meistrite liiga võitu, ja kui seda ei tule, siis ma ei ole ootusi täitnud,» tõdes suvel Manchester City juhendajaks asuv Guardiola eelmisel aastal Briti meediaga suheldes.

Kui Atletico muinaslugu elab edasi, siis Kataloonia hiiu FC Barcelonaga nelja hooajaga kaks Meistrite liiga tiitlit võitnud Guardiola sai Saksamaal endale lõplikult külge ebaõnnestuja tiitli. Peaaegu kõik klubid lööksid Meistrite liiga poolfinaali jõudmise puhul rõõmust käsi kokku, kuid mitte Bayern. Guardiola toodi meeskonda vaid ühe eesmärgiga ning selleks oli domineerimine Euroopa tugevaimas klubisarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles