Venemaa paine ja teised soosikud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokikoondise pidulik pressikonverents.
Venemaa hokikoondise pidulik pressikonverents. Foto: SCANPIX

Venemaa jäähokikoondis on viimasel kümmekonnal aastal võitnud kolm maailmameistritiitlit, kuid kevadiste võitude kõrval on hokisõprade mällu sööbinud venelastele osaks saanud alandused: Vancouveri olümpia veerandfinaali kaotus Kanadale, Sotši olümpia veerandfinaali kaotus Soomele või kasvõi mulluse MMi finaali kaotus taas läbi aegade suurimale rivaalile Kanadale. 

Venelastele olid need lüüasaamised eriti valusad, sest neile on jäähoki midagi rohkemat kui lihtsalt sport. Seda emotsionaalselt nii tavalistele inimestele kui ka riikliku tähtsuse poolest riigijuhtidele. Sotšis oleksid nad ilmselt kogu oma medalisaagi vahetanud kõhklematult jäähoki kulla vastu.

Homme algav MM peetakse Venemaal Moskvas ja Peterburis ning peatreener Oleg Znaroki juhendatavalt meeskonnalt ei oodata midagi muud peale kuldmedalite. Kodune triumf – olgugi et MMil ei mängi teadupärast kõik maailma parimad – aitaks palju tuska tekitanud ebaõnnestumisi unustada. Seda enam, et kahel eelmisel kodusel MMil jäädi võiduta: üheksa aastat tagasi teeniti pronks, 16 aasta eest peetud turniiril tuli leppida aga häbiväärse 11. kohaga.

MMi õnnestumise nimel tehakse Venemaal tööd juba ammu. KHLi hooaeg lõppes aegsasti ning koondisele anti piisavalt aega turniiriks valmistuda. Paraku pole kontrollmängudes näidatud veel küpset mängu, lisaks on segased inimsuhted viinud koondisest mulluse kapteni Ilja Kovaltšuki, pinged on ka teise staari Aleksandr Radulovi ja peatreener Znaroki vahel, lisaks segab teda ka vigastus. Treenerite sõnul jätsid nad mikrovigastuse tõttu kõrvale NHLis mängiva väravavahi Semjon Varlamovi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles