Käsipallurid välismaal: Pinnonenile Islandil finaalikoht ja uus leping

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen Eesti koondist esindamas.
Mikk Pinnonen Eesti koondist esindamas. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti käsipallikoondise mängija Mikk Pinnoneni koduklubi Afturelding pääses Islandi meistrivõistlustel finaali. Seejuures kujunes poolfinaalseeriast Valuriga tõeline põnevussaaga: Afturelding suutis seerias 1:2 kaotusseisust välja tulla ja otsustava mängu võõrsil lisaajal 25:24 võita.

Viimases mängus neli väravat visanud Pinnoneni sõnul pakkusid meeskonnad publikule etendust täie raha eest. «Olime 21:16 ees, aga lasime Valuril viis väravat järjest visata ja mängu lisaajale viia. Lisaajal sai Valur veel võimaluse viigistada, sest nad suutsid lõpusekunditel peaviske teha, aga meie väravavaht tõrjus viske posti,» vahendab käsipalliliit tema sõnu.

Pühapäeval alustab Afturelding kolme võiduni peetavat finaalseeriat tiitlikaitsja Haukari vastu. «Finaalseerias saab korralik sõda olema. Meil igatahes favoriidikoormat pole,» ütles Pinnonen.

Hooaega Saksamaa esiliigas Dormageni TSV Bayeris alustanud 25-aastane Pinnonen siirdus Islandile hooaja keskel, kuna polnud rahul Dormageni peatreeneriga ja meeskonna tulemustega. Kontakt Aftureldinguga tekkis Pinnonenil läbi sõbra, kellega koos ta Taanis käsipalliakadeemias õppis. «Dormageniga lepingu lõpetamine osutus tõeliseks peavaluks, sest nad ei tahtnud mind kuidagi ära lasta. Afturelding sai nendega siiski lõpuks kokkuleppele ja maksis mingi üleminekusumma.»

Islandil tunneb Pinnonen ennast suurepäraselt. Ta jääb rahule nii kohaliku looduse kui kõrgliiga tasemega. «Igal aastal liigub siit mitmeid mängijaid otse suurtesse liigadesse: Saksamaale, Taani, Prantsusmaale ja Rootsi. Kui täpsemalt võrrelda, siis vast Saksamaa esiliigas suudaksime madistada küll. Füüsiliselt on siinne liiga üllatavalt tugev ja mängijad on väga tehnilised,» rääkis Pinnonen, kes mõni nädal tagasi allkirjastas Aftureldinguga uue lepingu, mis jätab ta klubisse 2017. aasta suveni.

Jaanimaa ja Kiel jätkasid Saksamaal raske võiduga

Laupäeval Meistrite liiga finaalturniiri pääsme lunastanud THW Kiel jätkas Saksamaa kõrgliigas hooaega raske 28:26 võiduga tabelis eelviimasel kohal oleva TuS N-Lübbecke üle. Dener Jaanimaa arvele jäi 3 tabamust.

Tabelis on Kiel 44 punktiga teisel kohal. Ühe mängu enam pidanud Rhein-Neckar Löwenil on 48 punkti. Mait Patraili leivaisa TSV Hannover-Burgdorf on 31 punktiga 8. kohal.

Ühtlasi on selgunud, et Kiel mängib maikuu viimasel nädalavahetusel Kölnis toimuval Meistrite liiga finaalturniiril poolfinaalis mulluse finalisti Veszpremiga. Teises poolfinaalpaaris kohtuvad poolakate Kielce Vive Targi ja Pariisi St. Germain. Poolfinaalid peetakse 28. ja kohamängud 29. mail.

Toomla koduklubi alustas Soomes finaalseeriat kaotusega

Sten Toomla tööandja HC West jäi Soome meistrivõistlustel kolme võiduni mängitava kullaseeria avakohtumises võõrsil 23:34 alla Riihimäki Cocksile. Toomla viskas kolm väravat, millest rohkemat ühtlaselt skoori teinud Westis keegi ei suutnudki. Cocksi poolel säras Teemu Tamminen 13 tabamusega. Finaalseeria jätkub laupäeval Westi kodusaalis.

Pronksiseeria avamängus viigistas Valdar Noodla tööandja Helsingi Dicken Vantaas sealse Atlasega 21:21. Noodla arvele jäi kaks tabamust. Pronksiseerias mängitakse kaks kohtumist ning medalivõitja selgub reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles