Alar Varrak: meid tabas halb üllatus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak (vasakul).
Alar Varrak (vasakul). Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Kalev/Cramo pidi Raplas kõvasti pingutama, aga eesmärk sai täidetud: finaalikohast ollakse vaid ühe võidu kaugusel. Rapla lõpuspurdile peeti vastu ja 40 minuti järel näitas tabloo 83:78. Sealjuures juhiti kolmandal veerandajal korraks 16 punktiga.

«Ei midagi uut siin päikese all. Enne poolfinaale ei tahtnud mind küll keegi kuulata, aga toonitasin pidevalt, et Rapla hoiab meist hammastega kinni ja meil ei saa üldse lihtne olema. Võib-olla on meil veel üldfüüsilise laager jalgades, aga me pole juba pikka aega kaugviskeid sisse saanud,» ei olnud kalevlaste juhendaja Alar Varrak pärast kohtumist kuigi õnneliku moega.

Hoolimata Maurice Kempi tagasitulekust oli Raplal korvi all keeruline. Peamine mure oli loomulikult suurepärase lauavõitleja Shawn Kingi takistamine, ja nagu arvata oli, hankis 33-aastane tsenter lauast kahekohalise arvu laudu – lõpuks kogunes neid talle 11, sealhulgas ründelauast neli.

Eeldatava finaalivastase Tartu Ülikool / Rocki peatreener Gert Kullamäe ilmselt juba higistab ja mõtleb palavikuliselt, kuidas Kingi ohjes hoida.

Ent Varrakut tabas teisel poolajal lauavõitlusega seoses ka halb üllatus. «Seni polnud see suur probleem olnud, aga lasime neil võtta 19 ründelauda ja nad said sealt lihtsaid punkte. See oli kindlasti pettumus,» rääkis ta pärast mängu.

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa usub, et teise poolaja hea esitus võib üle kanduda ka laupäeva, kui meeskonnad kohtuvad kolmandat korda, sedapuhku Saku suurhallis.

«Minu sõnum oli mängijatele poolajal (Rapla oli 32:43 taga – toim) lihtne: me ei pea kellelegi midagi tõestama. Tegime esimese 20 minutiga kaheksa pallikaotust, teisel poolajal null! Me polnud lihtsalt pingeks valmis,» ütles ta pärast kohtumist.

«Kui mängime nii nagu teisel poolajal, siis võib laupäeval absoluutselt kõike juhtuda! Nüüd tuleb lihtsalt peas restart teha ja uuesti lahinguks valmistuda,» lisas Kuusmaa.

Kalevi resultatiivseim oli 16 punktiga Rolands Freimanis, Raplale tõi Indrek Kajupank 24 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles