Jalgpalli järgmise imetreeneri vormimine

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali peatreener Zinedine Zidane.
Madridi Reali peatreener Zinedine Zidane. Foto: SCANPIX

JALGPALL. 2002. aastal mängijana ning 2014. aastal abitreenerina Madridi Reali Meistrite liiga võitu tähistanud Prantsusmaa jalgpallilegend Zinedine Zidane loodab 28. mail sellesse nimistusse lisada ka Reali peatreenerina võidetud Meistrite liiga trofee.

Madridi klubi on aastaid otsinud endale juhendajat, kes suudaks meeskonna korralikult üles ehitada ja püsiks keskmisest veidike pikemalt ametis. Praeguseks on eeldus sellise stsenaariumi toimumiseks loodud, kui Real alistas Zidane’i juhendamisel Meistrite liiga poolfinaalis Manchester City. 0:0 lõppenud avamatši järel teenis Real koduväljakul 1:0 võidu, kui Gareth Bale’i ilus pealelöök lendas Fernando jalast Joe Harti valvatavasse väravasse.

«Olukord on väga erinev. Väljaku ääres olles kannatan ma hoopis rohkem. Pinge on teistsugune,» rääkis Zidane mängujärgsel pressikonverentsil, et kohe esimesel hooajal Realiga Meistrite liiga finaali jõudmine tuli suure närvikuluga. «Klubi andis mulle võimaluse teha peatreenerina tööd ning nüüd on kõige tähtsam võitmine.»

Reali puhul on ikka olnud küsimuseks, kas väljakul saavutatud tulemused ja ka mängupilt on piisavad klubi presidendi Florentino Pereze jaoks. Kuna suure rivaali FC Barcelona viimase kümnendi edu on olnud Perezele pidevalt pinnuks silmas (samal ajal on otsitud enda vastet Barcelonas suuri tegusid teinud Pep Guardiolale ning Reali silmis peaks selleks vasteks olema nüüd just Zidane), siis pole ka juhendajatele eriti palju krediiti antud. Kaks eelmist peatreenerit, Carlo Ancelotti ja Rafa Benitez, pidid pidevalt tegutsema kriitikatulva all, kuid Zidane’i puhul on Perez kohati mõne löögi ka enda peale võtnud. Loomulikult on aidanud ka meeskonna head tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles