Lohakad korraldajad lõhkusid EMil Eesti neljapaadi aerud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä EMil pärast kokkupõrget kaatriga.
Eesti paarisaeruline neljapaat Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä EMil pärast kokkupõrget kaatriga. Foto: Fred Killing

Täna Brandenburgis sõudmise Euroopa meistrivõistlustel starti asuv Eesti neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo elas eile üle korraliku ehmatuse, kui trenni tehes põrgati kokku korraldajate kaatriga. Kui mehed ise jäid õnneks terveks, siis kehvemine läks alles eelmisel nädalal USAst saabunud uudsete Concept2 aerudega.

Tootja uuringute kinnitusel võistlusrajal kahe- kuni kolmesekundilist ajalist võitu (senisest peenem aer annab edu väheneva tuuletakistuse arvelt) lubavad aerud on olümpiahooajal kuum kaup. Eestlased katsetavad uudseid sõiduvahendeid EMil võistlusolukorras esimest korda.

Administratiivsete möödarääkimiste tõttu juhtus eile EMi võistluspaigas aga nii, et korraldajate kaater sattus valel ajal valesse kohta ehk sportlaste treeningu ajal sõudjate alasse. Juhtunu eest võttis seejärel täielikult süü enda peale Rahvusvaheline Sõudeliit (FISA).

«Korraldajate kaater tegeles parasjagu reklaamplakatitega ning sõitis niimoodi ka sportlaste treeningalasse. Kuna sõudjad on paadis seljaga sõidusuunas, siis meie mehed ei näinud, et kaater oli neile ette sõitnud. Mehed panid kaatrile täie jõuga sisse,» kirjeldas juhtunut koondise peatreener Matti Killing. «Kokkupõrke tagajärjel on kaks paari uusi aere puruks. Lisaks rikuti täielikult ka meie treeningpäev.»

Kui eestlased tellisid neljapaadile uusi aere, siis USAst saabus Eestisse viis paari ehk tagavaraks oli ette nähtud üks paar. Seega on praeguses seisus üks komplekt sõiduvahendeid puudu. «FISA tunnistas, et tegemist oli nende kaatri ja nende eksimusega ning seega korvavad nemad ka kulud,» sõnas Killing. «Teinekord juhtub, et sõudjad eksivad ja sõidavad kuhugi otsa, kuid sellist korraldajate eksimust naljalt ette ei tule.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles