Riiukuked Huth ja Fellaini said võrdselt karistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi poolkaitsja Marouane Fellaini.
Manchester Unitedi poolkaitsja Marouane Fellaini. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon otsustas, et Manchester Unitedi poolkaitsja Marouane Fellaini ja Leicester City keskkaitsja Robert Huth peavad järgmised kolm liigamängu vahele jätma, vahendab BBC.

Mehed läksid karvupidi kokku klubide omavahelises liigamängus, mis peeti pühapäeval – Huth tiris Fellainit juustest, mispeale belglane äsas talle küünarnukiga. Kohtunikud toimunut ei näinud, küll aga jäi see selgelt kaamerate vaatevälja ja nii otsustaski kolmest endisest tippkohtunikust koosnev komisjon mõlemale mehele karistuse määrata.

Kuna Unitedit ootab ees veel kolm liigamängu, peab 28-aastane Fellaini need kõik vahele jätma, saab aga kaasa teha 21. mail Wembleyl toimuvas Inglismaa karikafinaalis, kus United läheb vastamisi Crystal Palace’iga. Leicesteril on seevastu jäänud pidada veel vaid kaks kohtumist ja nii on Huth mängukeelu all ka järgmise hooaja esimeses liigamängus.

Küll aga saab 29-aastane sakslane kaasa teha hooaja eel peetavas superkarikafinaalis ehk Community Shieldi kohtumises, kus lähevad vastamisi Inglismaa valitsev meister ehk Leicester ja karikavõitja, kelleks võib vabalt olla just Manchester United. Mõlemad mängijad leppisid karistusega, ehkki Huth argumenteeris, et kolmemänguline keeld on liialt pikk.

Unitedi peatreener Louis van Gaal kaitses Fellainit pärast kohtumist omapärasel moel, sõnades: «Reeglites pole kuskil kirjas, et teisel mehel tohib juustest haarata ja siis neid sikutada – seda võivad teha ainult seksuaalmasohhistid.» Leicesteri juhendaja Claudio Ranieri leidis aga: «Reaktsioon oli hullem kui provokatsioon.»

Leicesteri mängijad saavad laupäeval peetavas kodumängus Evertoniga kätte meistrikarika, mille neile kindlustas ainsa jälitaja Tottenhami esmaspäevane 2:2 viik Chelseaga. Lisaks Huthile ei saa Evertoni vastu mängida poolkaitsja Danny Drinkwater, kes teenis pühapäevases mängus Old Traffordil kaks kollast kaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles