Galerii: Liverpool rikkus hispaanlaste peo ja jõudis Euroopa liigas finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania jalgpalliklubidel oli võimalus teha mõlemast Euroopa klubisarjast tänavu oma riigi siseasi, kuid selle plaani rikkus Liverpool, kes alistas korduskohtumises 3:0 Villarreali ja võitis kahe mängu kokkuvõttes 3:1, tagades sellega finaalikoha. Seal kohtutakse tiitlikaitsja Sevillaga, kes oli kindlalt parem Donetski Šahtarist.

Hispaaniast üleminutitel saadud 0:1 kaotusega naasnud Liverpool asus kordusmängu juhtima juba 7. minutil, kui Villarreali mängija Bruno saatis väravaesises saginas palli oma väravasse. 63. minutil lõi Daniel Sturridge 2:0 ja 71. minutil läks Villarreali elu veel raskemaks, sest Victor Ruiz sai teise kollase kaardi ja eemaldati. Lõppskoori vormistas 81. minutil Adam Lallana.

Sevilla ja Donetski Šahtari avamäng oli lõppenud 2:2 viigiga, mis andis tänu võõrsil löödud väravatele väikese edu tiitlikaitsjale Sevillale. Korduskohtumist asuti Kevin Gameiro tabamusest juhtima juba 9. minutil ja ehkki 44. minutil Eduardo viigistas, viis Gameiro kaks minutit pärast teise poolaja algust Sevilla uuesti ette. Mariano värav 59. minutil tegi lõppseisuks 3:1 ja kahe mängu kokkuvõttes oli Sevilla parem seega 5:3.

Finaal peetakse 18. mail Baselis. Liverpool on varem Euroopa liiga või selle eelkäija UEFA karikasarja finaalis mänginud kolm korda ja alati võitnud (1973., 1976. ja 2001. aastal). Kahel viimasel aastal selle sarja võitnud Sevilla on finaalis olnud neli korda ja pole samuti kordagi kaotajana väljakult lahkunud, olles võitnud 2006., 2007., 2014. ja 2015. aastal.

Liverpool - Villarreal 3:0 (kokkuvõttes 3:1)

Väravad: 7. ov Bruno, 63. Sturridge, 81. Lallana

Sevilla - Donetski Šahtar 3:1 (kokkuvõttes 5:3)

Väravad: 9., 47. Gameiro, 59. Mariano - 44. Eduardo

Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles