NFLi Kuulsuste halli liige ulatas Margus Hundile abikäe (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt Cincinnati Bengalsi treeningul.
Margus Hunt Cincinnati Bengalsi treeningul. Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpalliliiga NFLi klubi Cincinnati Bengalsi ridadesse kuuluval Margus Hundil on tiimiga järel veel üks aasta lepingut ning enda edasise tuleviku kindlustamiseks tuleb kontrahti viimasel aastal näidata end heast küljest. Kahe hooaja vahel on Hunt juba muutnud veidike enda treeninguid ja pöördunud tagasi harjutuste juurde, mis tõid talle edu kergejõustikus. Lisaks on enda abikäe eestlasele ulatanud ka NFLi Kuulsuste halli liige Kevin Greene.

Kui Hunt on enda kolme hooajaga saanud kirja 1,5 sack’i, siis nüüdseks 53-aastane Greene on kogu karjääri jooksul kogutud sack’ide arvestuses NFLi läbi aegade edetabeli kolmas mees, kirjutab Bengalsi kodulehekülg.

«Mul oli võimalus temaga tegeleda kolm päeva,» sõnas Greene. «Ma ei ole kunagi näinud kedagi, kes oleks nii suur, sihvakas, pikk ja tugev.»

«Tegelikult on kõik temas endas kinni. Tal on kõik vajalikud omadused olemas, et olla enda positsioonil hea mängija,» lisas legend ja märkis, et ta jagas eestlasele näpunäiteid jalgade töö ja käte asendite kohta. Veel näitas ta, kuidas tuleb vastast õigesti rünnata.

«Ütlesin talle, et kui mina oli 191 cm pikk ja kaalusin 111 kg ning sain kokku 160 sack’i, siis tema peaks enda 203 cm, 135 kg ja andekuse juures vastaseid hävitama,» meenutas Greene enda vestlust eestlasega.

Kõigele lisaks avaldas Greene Hundile ka mõned enda varjatud saladuse, mida ta ei olnud nõus ajakirjanikule avaldama: «Õpetasin talle mõned trikid, kuidas avaldada mängujuhile survet. Rääkisin asju, mida ma teile avaldada ei saa. Need on saladused.»

Greene mängis NFLis aastatel 1985 kuni 1999 ning kuulus selle aja jooksul Los Angeles Ramsi, Pittsburgh Steelersi, Carolina Panthersi ja San Francisco 49ersi ridadesse. Aastatel 2009 kuni 2013 oli ta Green Bay Packersi treeneriks ning võidutses 2011. aasta Super Bowlil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles