Austraalia raudmees jätkab Itaalia velotuuril uskumatut seeriat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Hansen tähistab etapivõitu Hispaania velotuuril
Adam Hansen tähistab etapivõitu Hispaania velotuuril Foto: SCANPIX

34-aastane Austraalia rattur Adam Hansen (Lotto Soudal) kirjutas end rattaajalukku eelmise aasta Hispaania velotuuril, kui temast sai esimene mees, kes sõitis lõpuni 13 järjestikust suurtuuri. Täna stardib ta Giro d’Italial ning võib rekordi veelgi kaugemale viia.

Enne Hansenit hoidis 68 aastat rekordit enda käes hispaanlane Bernardo Luiz, kes läbis 12 järjestikust suurtuuri eelmise sajandi keskpaigas. «Giro on mu 14. suurtuur järjest ja mul on hea meel, et olen nii kaugele jõudnud,» rääkis Hansen Cycling Newsile. «Siiski võtan seda kui tavalist võidusõitu ja püüan numbritest mitte välja teha. Tahan siin osaleda nagu iga teinegi rattur, kuigi olen kaasa teinud paljudel suurtuuridel.»

Hansen tõi välja, et suurtuuridel osalemine on saanud tema elu lahutamatuks osaks. «Tahan ka sellel aastal kõigil kolmel suurtuuril kaasa teha,» ütles ta. Seega võib suure tõenäosusega Austraalia raudmehele kaasa elada ka Prantsusmaa ja Hispaania velotuuride ajal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles