Jalgpalli otsepilt: hooaja alguses raskustes olnud Florale kolm punkti juurde

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenis täna võidulisa FC Flora, kes alistas koduväljakul 2:0 Paide Linnameeskonna.

Flora asus kohtumist juhtima 55. minutil, kui omavärava sai kirja Timo Lomp. Kohtumise lõppskoori vormistas 88. minutil Albert Prosa.

Teises täanses kohtumises alistas Narva Trans võõrsil 1:0 Pärnu Linnameeskonna. Kohtumise ainsa värava lõi juba 6. minutil Viktor Plotnikov.

Turniiritabel: 1. Nõmme Kalju 26 punkti/11 mängu, 2. FC Levadia 25/11, 3. FC Infonet 21/11, 4. FC Flora 20/12, 5. Tartu Tammeka 15/10, 6. Narva Trans 13/11, 7. Paide Linnameeskond 12/11, 8. Sillamäe Kalev 11/10, 9. Pärnu Linnameeskond 3/11, 10. Rakvere Tarvas 1/10.

Homsed mängud: Nõmme Kalju – Tartu Tammeka, Rakvere Tarvas – FC Infonet, FC Levadia – Sillamäe Kalev. Postimees.ee vahendusel näeb kell 19.00 Levadia – Kalevi kohtumist. 

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Paide Linnameeskond

Reedel, 6. mail kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Viimases omavahelises mängus pidi Flora üle elama pettumuse, kui alates 25. minutist kümnekesi mänginud Paide vastu tuli võõrsil leppida 1:1 viigiga. Pettumusi ongi Flora tänavu pidanud rõõmudest rohkem üle elama, kuid vähemalt kaks viimast mängu on kulgenud neile soodsat rada mööda.

Nädala eest said florakad Pärnu vastu harjutada väravalöömist, kui suvepealinlaste võrku saadeti pall suisa neljal korral ja korrati sellega enda nimel olevat senise hooaja suurimat võitu. Seejuures sündisid kõik väravad eri meeste jalast. Teisipäeval mängis Flora aga Evald Tipneri karikasarja poolfinaalis 2:0 üle Tartu Tammeka ja jõudis finaali.

Premium liiga liidrist Kaljust ja teist kohta hoidvast Levadiast jäädakse sellegipoolest maha vastavalt üheksa ja kaheksa punktiga, mis ei anna florakatele enam eriti eksimisvõimalust. Nädala sees puhata saanud Paide, kes vahepeal tabelis Florast isegi ees oli, võib võidu korral nende ees oleva Tammekaga ühele pulgale jõuda. Paraku pole Meelis Rooba käsutuses jätkuvalt Vjatšeslav Zahovaikot, keda karistati Nõmme Kalju vastu teenitud punase kaardi eest lisamängukeeluga.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Paide on kindlasti tugev vastane, nagu on kogu liiga tase tõusnud. Mängud on läinud füüsilisemaks, kiiremaks ning mängijad on muutunud targemaks. Oleme Paide mänguks teinud palju tööd, et olla tugevad, oleme Paide mänge põhjalikult analüüsinud ning vastavalt sellele läheme mängule vastu oma lahendustega. Tuleb valmistuda tõsiselt tugevaks lahinguks. Kutsun kõiki mängu vaatama, elage kaasa – kindlasti saab olema hea atmosfäär!»

Flora keskkaitsja Nikita Baranov: «Paidega mängud on alati olnud väga pingelised ja huvitavad. Oleme saanud selleks mänguks hästi valmistuda ning meeskonna emotsioon on väga hea. Tahame kindlasti võtta kolm punkti ja pakkuda jalgpallihuvilistele meeldejäävat lahingut!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Ees seisab reedeõhtune tähtis mäng Floraga. Viimases omavahelises mängus lõikasime näppu ja tegime oma elu punase kaardiga raskeks. Tean, et oleme heas konditsioonis ja suudame hea vormi ka punktideks realiseerida!»

Paide väravavaht Kert Kütt: «Hiljutine Floraga mäng oli tuline ja olime sunnitud ligi 70 minutit vähemuses mängima. Ehk siis nüüd saab näha, kuidas 11 versus 11 suudame Florale peavalu valmistada. Oleme enesekindlad ja loodame saada esimese võidu nn suure neliku võistkondade vastu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles