FIBA esitas Euroliiga korraldajale omad nõudmised

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurliiga võidukarikas
Eurliiga võidukarikas Foto: SCANPIX

Erimeelsused korvpalli Euroliigat korraldava ECA ja Rahvusvahelise Korvpalliliidu FIBA vahel võivad jõuda lahenduseni. FIBA saatis ECAle kirja, kus on kirjas nendepoolsed nõudmised.

FIBA hakkab oma egiidi all korraldama korvpalli Meistrite liigat, kuid paljud tipptiimid pole seal osalemisest huvitatud, kuna soovivad jätkata Euroliigas mängimist. FIBA on seni kasutanud üsna karme jõuvõtteid, et alaliite oma tahtele allutada. Muuhulgas ähvardati tippkoondised Rio olümpialt eemale jätta. Nüüd otsitakse ECAga kompromissi.

Kokkuvõte FIBA nõudmistest:

*Euroliiga on jätkuvalt Euroopa kõrgeima tasemega võistlust ning seda korraldab endiselt ECA. Seal osalevad kõik 11 A-litsentsiga klubi. Ühe koha Euroliigas peab saama Meistrite liiga võitja. Kui Euroliiga peaks tulevikus suurenema, siis kasvab ka Meistrite liiga kaudu sinna pääsevate võistkondade arv.

*FIBA korraldatav Meistrite liiga on Euroliigale tasemelt järgmine võistlus. Meistrite liiga pakub väljundit klubidele, kes ei kuulu 11 A-litsentsiga meeskonna hulka.

*FIBA organiseerib ka Euroopa tugevuselt kolmandat klubisarja ehk Europe Cupi.

*Kalendri koostamisel peavad kõik klubisarjad arvestama riikide kohalike meistrivõistlustega. Teisisõnu ei tohi mänge korraldada nädalavahetustel.

*Kõik kolmel võistlusel osalevad klubid peavad lubama oma mängijaid rahvuskoondiste mängudele.

*ECA maksab Meistrite liiga ja Europe Cupi arendamiseks nn solidaarsusmaksu, mille täpne suurus pole veel teada.

*FIBA tunnustab ECA ärimudelit ja selle seotust IMG-ga.

*FIBA ei nõustu ECA plaaniga, mille alusel peaks umbes 40 profiklubi nende tiiva alla jääma. FIBA peab seda katseks muuta praegune EuroCup Euroliiga B-divisjoniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles