Kogenud Keel: keegi ei tea, mis pühapäeval juhtub

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Tairo Lutter

Esimest korda Eesti võrkpalliajaloos mängitakse koduse meistriliiga finaalis otsustav seitsmes mäng. Homme Pärnus, kuurortlinna au ja uhkuse Pärnu VK ja Tallinna Selveri vahel. Tõsi, ookeanitagustest profiliigadest tuttav, nelja võiduni kestev finaal on kasutuses alles tunamullusest kevadest, kuid see ei vähenda meistritiitli ajaloolist väärtust.

Varem on mängitud kolme võiduni ning Pärnu meeskonna peatreener Avo Keelel on pikast karjäärist meeles vaid kaks maksimumpikkuseks veninud seeriat. 41-aastasena oma mängijakarjääri viimasel hooajal 2004. aastal õnnestus tal Pärnu meeskonnaga mängus Sylvesteriga tulla välja 1:2 kaotusseisust ja võita 3:2. 2013. aastal alistas ta aga just Selveri peatreenerina mängudega 3:2 Pärnu. Kusjuures ka toona peeti otsustav lahing Pärnus.

Vähemalt avalikult tõrjub Keel kõnekäänust tuntud tõdemust, et ega kaks kolmandata jää. «Pigem mõtlen nii, et ega see ei saa lõputult kesta,» lausus ta. «Tegelikult ei meeldi mulle pikad seeriad, mille saatus jääb ühe mängu otsustada. Selle võit võib olla magus, kuid sama lihtsalt võib selle mängu ka kaotada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles