Vene koondise Eesti vastu vahetanud ujumispiiga läheb EMile laineid lööma (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Kendzior
Alina Kendzior Foto: Erakogu

Alina Kendzior on nimi, mis Eesti spordisõpradele praegu ilmselt väga tuttav ei tundu, kuid tõenäoliselt muutub see juba maikuus. Nimelt on 19-aastane Kendzior ujumispiiga, kes varem on võistelnud Venemaa eest, kuid sõidab ülejärgmisel nädalal EMile esindama Eestit. Andeka neiu tulemusi ja vormi vaadates on lootust, et tiitlivõistlustelt tagasi võib ta tulla õige mitme hea saavutusega.

USAs õppiv Kendzior on Eestiga hästi tuttav. Kuigi hiljuti oma 19. sünnipäeva tähistanud neiu sündis ja elas pikalt Venemaal, Moskvas, külastas ta Eestit sageli, sest siin elavad tema emapoolsed vanaema ja vanaisa. «Nooremana käisin Eestis igal suvel, aga nüüd on mul keerulisem graafik. Sellest hoolimata proovin igal aastal ikka paariks nädalaks tulla, sest see on hea koht, kus puhata ja kõik koolimured unustada,» rääkis neiu.

«Mulle meeldib see, et võrreldes Moskvaga on kõik asjad üksteisele nii lähedal. Siin ei ole nii hullu liiklust, Tallinna vanalinn on väga ilus ja loomulikult meeldib mulle ka meri. Eestis on nii rahulik ja mõnus,» rääkis Kendzior, kes nüüd peab vanavanemaid külastama Suure Lombi tagant, kus ta käib Louisville’i ülikoolis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles