203 cm pikkune Anna Kajalina: solvumised on unustatud, tulen rõõmuga koondisesse

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Kajalina koduklubi St Raphael finaalieelne treening.
Anna Kajalina koduklubi St Raphael finaalieelne treening. Foto: Tairo Lutter

Aastateks Eesti võrkpallile kadunud olnud 203 cm pikkune Anna Kajalina, keda juba väga noorena jahtisid suured võrkpalliriigid, nagu Venemaa ja Itaalia, tõmbab esimest korda selga Eesti täiskasvanute koondise särgi. Narva spordikoolis Galina Alfjorova käe all võrkpalliga alustanud Kajalina on Eestit esindanud noortekoondistes, ent rahvusnaiskonnas mitte.

Kui Kajalina 2009. aastal Itaaliasse siirdus, tekitas temas ja tema treeneris pahameelt Eesti võrkpalliliidu nõutud 5000 euro suurune üleminekusumma. Mõnda aega puudus alaliidul temaga koguni igasugune kontakt, ent nüüd on ta suuresti tänu naiste koondise treenereid abistavale Andrei Ojametsale Eesti eest väljas. «Jah, ma tulen koondisele appi, tulen kindlasti! Mõte Eesti eest mängida tekitab positiivseid emotsioone, ootan seda,» lubab ta ja lisab, et aastatetagused solvumised on minevik. «See kõik jäi minevikku ja ma ei mõtle sellele enam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles