Ardo Kreek finaalipäevast: läheb andmiseks!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisi Volley võrkpallimeeskonna ja Eesti koondise temporündaja Ardo Kreek on üks neljas Eesti mängijast, kes homme võitleb Prantsusmaa meistritiitli eest. Kreek rääkis pärast viimast trenni Postimehele, et meeskond on mänguks valmis.

Kreek ja Pariisi klubi on viimasel kolmel hooajal pidanud hõbedaga leppima ja seda soovitakse nüüd kindlasti muuta. Vaata videointervjuust, mida Kreek suure mängu eel rääkis.

Prantsusmaal selgitatakse riigi meistrid ühe mänguga, mis peetakse homme Pariisis Pierre de Caubertini spordihallis. Pariisi Volley ja Arago de Sete´i finaal peetakse homme Eesti aja järgi algusega kell 19. Sellele eelnevad kell 13 Rennes´is mängivate Kert Toobali ja Martti Juhkami osalusel peetav esiliiga finaal Nice´iga ning naiste kõrgliiga finaal Anna Kajalina koduklubi St Raphaeli ning Cannes´i vahel.

Toobal ja Juhkami on varem samas saalis ühe finaali mänginud, kui karikavõistlustel tuli Ajacciolt vastu võtta 2:3 kaotus. Nüüd on taas üks mäng ja võitja tõuseb kõrgliigasse.

Eesti koondislased ütlesid pärast oma meeskonna viimast treeningut, et on seda hetke terve hooaja oodanud. «Esimesest päevast, mil siia klubisse tulime, oli eesmärk selge, seda üle korrata pole vaja,» ütles Juhkami eesmärgi kohta tagasi kõrgemasse seltskonda tõusta.

Vastaseks on Nice´i meeskond, kes värbas hiljuti uue diagonaalründaja. «Tema vastu pole me mänginud ja eks tema annab päris palju juurde, aga eks me üritame hakkama saada. Üks päev on ja nõme või mitte, aga seda tulebki nii võtta ja see ära teha,» lisas Toobal.

Pierre de Coubertini nime kandev saal Pariisis oli väga palav juba täna, mil siin peeti treeninguid. «Saalis on päris soe tõesti,» ütles Juhkami itsitades. «Muidu on mugav saal, aga loll asi on see, et piletid müüakse ainult terveks päevaks. Kui tahaks ühe tiimi mängu vaadata, siis seda ei saa. Keegi ei jaksa siin sellises kuumuses kolme mängu vaadata,» lisab Toobal.

Nice on kahel viimasel hooajal juba finaalis mänginud, ent kaotanud. «Ma arvan, et see treener ei taha enam kolmandat korda siit kaotusega lahkuda. Aga võib-olla paneb see neile ka pinged peale,» ütles Juhkami. 

Postimees toob homsete mängude tähtsamad hetked ja mängujärgsed kommentaarid koha pealt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles