Traagiline video: Rumeenia tippklubi mängija kukkus keset kohtumist kokku ja suri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Ekeng.
Patrick Ekeng. Foto: twitter

Jalgpallimaailma tabas järjekordne valus kaotus, kui Rumeenia kõrgliiga kohtumises Bukaresti Dinamo ja FC Viitoruli vahel kukkus 70. minutil kokku Dinamo kamerunlasest poolkaitsja Patrick Ekeng. Infarkti saanud 26-aastane Ekeng viidi küll staadionilt kiiresti kiirabiga haiglasse, kuid arstid ei suutnud noore mehe elu päästa ja ta suri kaks tundi hiljem haiglas.

Ekeng oli seejuures vaid seitse minutit varem vahetusest mängu tulnud, kui ta keskringis ootamatult kokku kukkus. Kanali Digisport teatel kulus tervelt kaks minutit ja 47 sekundit, enne kui Ekeng tõsteti kiirabiautosse, mis oli aga mõeldud paraku vaid transpordiks ning seetõttu puudus seal elustamiseks vajalik aparatuur.

Kui Ekeng oli väljakult haiglasse toimetatud, lasi kohtunik mängul jätkuda ning selleks hetkeks kõik kolm vahetust juba teinud Dinamo pidi viimastel minutitel tegutsema kümnekesi. 84. minutil viigistas Viitorul penaltist seisu ja kohtumine lõppes tulemusega 3:3.

26-aastane Ekeng oli Dinamoga liitunud tänavu jaanuaris ja pidas uue klubi eest alles oma seitsmendat liigamängu. Aprillis lõi ta Dinamo eest esimese värava, kui aitas meeskonnal karikasarja poolfinaalis teha 2:2 viigi igipõlise rivaali Bukaresti Steauaga, mis viis Dinamo kahe mängu kokkuvõttes edasi. Eeloleval teisipäeval peetavas finaalis kohtub Dinamo CFR Clujiga.

Varem oli Ekeng mänginud Prantsusmaal Le Mansi ja Rodezi ridades, samuti Šveitsis Lausanne-Sportis ja Hispaania kõrgliigas Cordobas. Kameruni koondises oli ta kirja saanud kaks mängu, kuuludes ka 2015. aastal Aafrika Rahvuste Karika finaalturniiril osalenud meeskonda. Kamerun piirdus sel turniiril alagrupikohtumistega ja Ekeng neis platsile ei pääsenud.

Bukaresti Dinamo jaoks ei ole kahjuks tegu esimese seesuguse tragöödiaga, sest 2000. aastal kukkus sõprusmängus samuti infarkti tõttu kokku ja suri klubi toonane kapten, vaid 24-aastane Catalin Hildan. Tema mälestuseks on klubi «külmutanud» mängusärgi numbriga 11 ja Dinamo kodustaadioni põhjatribüün kannab tema nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles