Jalgpalli otsepilt: vähemuses mänginud Levadia alistas lõpuminutitel Sillamäe

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paarkümmend mitut vähemuses mänginud Levadia suutis tulemusega 2:1 alistada Sillamäe Kalevi ning jätkab Premium liigas kaotuseta.

Sillamäe Kalev asus kohtumist küll 1:0 juhtima, kuid tänu Ilja Antonovi ja Rimo Hundi väravatele suudeti kohtumine võita. Sealjuures teenis Levadia mängija Maksim Podholjuzin 68. minutil punase kaardi.

Levadial on nüüd tabelis 28 punkti ning liidrist Nõmme Kaljust ollakse maas punktiga. Sillamäe on tabelis 11 punktiga kaheksas.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Levadia – Sillamäe Kalev

Laupäeval, 7. mail kell 19.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Ainsa meeskonnana Premium liigas kaotuseta püsiva Levadia vorm liigub tasapisi ülesmäge. Eelmises voorus tasuti Tartus sealsele Tammekale pisut varem saadud viigi eest, kui kaotusseisu jäämise järel võideti lõpuks kindlalt 4:1. Neli löödud väravat moodustavad ühtlasi tervelt veerandi Levadia selle hooaja kogusaagist. Kaitseliin on tabelis liidrist Kaljust ühe punktiga maha jääval Levadial aga liiga parim, sest endale on lastud 11 mänguga lüüa vaid viis väravat.

Sillamäest saadi paar nädalat tagasi võõrsil jagu 2:0 ning arvestades, et kolmapäeval pidi lühikese pingiga Sillamäe suuresti põhimehi kasutades mängima ka Evald Tipneri karikasarja poolfinaali, on Levadia neist kindlasti puhanum. Kolmanda liiga meeskonnast Viimsi JKst tänu Anton Panovi ja Aleksandr Volkovi tabamustele 2:0 jagu saanud ning 21. mail karikafinaalis Floraga kohtuv Sillamäe on kümne mängu järel liigatabelis 7. kohal, kuid neist vähem väravaid on löönud vaid tabeli kaks viimast meeskonda Pärnu ja Tarvas. Heal päeval suudetakse aga peavalu valmistada kõigile, mida pidi tunnistama näiteks eelmises voorus 0:0 viigiga leppinud Infonet.

Levadia poolel ei saa mulluse koduklubi vastu mängida ülemäära kollaseid kaarte kogunud Daniil Ratnikov.

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Meie meeskonnal on ülesanne mäng võita. Eelmises mängus paistsime silma positiivse poole pealt – tulime Tartus kaotusseisust välja ning hakkasime lõpuks väravaid lööma. Sillamäe Kalev tuleb meile külla sooviga kodus kaotatud punktide eest hüvitust saada ning neid saadab karikafinaali jõudmise järel hea meeleolu. Ootame huvitavat ja võitluslikku mängu ning ootame palju publikut Kadrioru staadioni tribüünidele. Enne mängu toimub staadionil abikoerte päev. Kutsun kogu meie meeskonna nimel kõiki jalgpallisõpru laupäeval Kadriorgu!»

Levadia kaitsja Maksim Podholjuzin: «Ootame rasket ja võitluslikku heitlust tugeva vastasega, Meie ainus eesmärk on kohtumine võita ja tabelis liidriks tõusta.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Levadia on praegu heas vormis, mis tähendab, et tuleb väga raske mäng. Sellistel mängudel on keskendumine väga oluline faktor ning arvan, et kui saame kasutada oma võimalusi ning mängida distsiplineeritud kaitses, siis järgneb ka positiivne tulemus.»

Sillamäe kaitsja Deniss Tjapkin: «Järjekordne mäng tugeva võistkonna vastu. Asume väljakule sooviga teenida maksimumpunktid, aga teame küll, et selleks on vaja palju tööd teha. Anname ennast sada protsenti meie eesmärgi saavutamiseks.»

Levadia on suutnud 11 mängu jooksul seni ainsa meeskonnana kaotusekibedust vältida. FOTO:
Levadia on suutnud 11 mängu jooksul seni ainsa meeskonnana kaotusekibedust vältida. FOTO: Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles