WADA endine boss: venelasi ei saa Rios usaldada (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dick Pound.
Dick Pound. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Antidopingu agentuuri WADa endine president Dick Pound leidis, et venelasi on suvisel Rio olümpial väga raske usaldada.

Praeguse seisuga ei pääse Venemaa kergejõustiklased Rios starti, kuid olukord võib muutuda ja Poundi sõnul tuleb sellisel juhul kõigeks valmis olla, kirjutab the Guardian.

«Venelaste olümpiamängudele lubamiseks saab olema suur surve ja üldisest vaatepunktist oleks hea, kui kõik saaksid olümpiamängudel osaleda,» sõnas Pound, kes kahtleb, kas venelased on aset leidnud dopinguskandaalidest enda järeldused teinud. «Venemaal on selles osas endiselt väga palju eitust.»

Kui Poundi sõnul on venelasi keeruline usaldada, siis sama meelt on ka legendaarne Suurbritannia maratonijooksja Paula Radcliffe. «Oleme kõik nende osas kahtlustavad ning me ei saa olla kindlad, et nad teevad kõik dopingu kasutamise vältimiseks,» sõnas Radcliffe.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles