Irina Embrich: hakkasin juba arvama, Eesti meistrivõistlused polegi minu jaoks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriks epeevehklemises krooniti Irina Embrich ja Sten Priinits
Eesti meistriks epeevehklemises krooniti Irina Embrich ja Sten Priinits Foto: Mihkel Maripuu

Epeevehklemises tuli üheksa aastat kestnud pausi järel Eesti meistriks 35-aastane Irina Embrich, kes alistas finaalis 15:12 Julia Beljajeva. 

«Ausalt öeldes ma enam ei mäletanudki kulla maitset,» ütles Embrich pärast finaali. «Tunne on igal juhul väga meeldiv.» Ta tunnistas, et Beljajeva oli väga sitke vastane. Seda tõestab ka fakt, et esimest korda läks Embrich finaali juhtima alles seisul 13:12. «Alguses ei saanud ma kuidagi initsiatiivi enda kätte ja Julia hoidis väga hästi distantsi.»

Enne lõpuspurti oli korraks ka ärevam hetk, kuna Embrich vigastas jalga ja võttis minutise vaheaja. Pärast meediku kiiret turgutamist saigi värske Eesti meister oma asjad paremini toimima ja võttis võidu. «Ta lõi mulle natukene vastu jalga, kuid see oli selline sportlik moment, mitte midagi pahatahtlikku. Mingi taktikaline käik see pausi võtmine minu jaoks polnud. Tundsin valu ja sellises olukorras peab aja maha võtma, sest muidu võib vastane paar lihtsat punkti saada.»

Embrich tuli viimati Eesti meistriks aastal 2007. Esimese oma neljast tiitlist võitis ta juba 2003. aastal. «Seekord tulin võitlema, mitte võitma. Raske öelda, kas see on nüüd teine noorus või hoopis vanadus. Igal juhul naudin vehklemist täiel rinnal ja mul on hea meel, et pikk paus lõppes,» rääkis ta. «Koguaeg olin saanud nappe kaotusi. Ühel hetkel hakkasin juba arvama, et Eesti meistrivõistlused polegi minu jaoks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles