Priinits: lootsin finaalis Novosjoloviga kohtuda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Priinitsa võidukarje
Sten Priinitsa võidukarje Foto: Mihkel Maripuu

Teist korda järjest epeevehklemises Eesti meistriks kroonitud Sten Priinits tunnistas pärast võitu, et eelistanuks finaalis kohtuda Eesti esinumbri Nikolai Novosjoloviga, kuid kiidusõnu jagus tal ka oma tänasele vastasele Jüri Salmile. Priinits võttis Salmi üle 15:10 võidu.

«Ma pole kunagi Eesti meistrivõistluste finaalis Novosjoloviga vehelnud. Enne võistlust lootsin, et ehk täna see juhtub. Meil õnnestus seekord vältida samale tabelipoolele sattumist. Tavaliselt on ühel meist alagrupiturniir kehvalt läinud ja siis oleme pidanud omavahel vehklema juba kaheksa hulka pääsemiseks,» rääkis Priinits. Novosjolov kaotas täna aga üllatuslikult kaheksandikfinaalis 14:15 Tõnis Rennule.  

Finaal Salmi vastu algas üsna võrdselt, kuid matši teises pooles pani Priinits oma paremuse siiski maksma. Priinits nimetas Salmi müstiliseks meheks, kes töötab vehklemisliidu peasekretärina ja oli kogu tänase võistluse korraldaja. «Jüri on müstiline mees. Hea, kui tal õnnestub nädalas kaks korda trenni teha. Mina poleks saanud siin ju võita, kui tema poleks seda võistlust korraldanud,» arutles Priinits.

Haapsalust pärit kahekordse Eesti meistri järgmine suurem eesmärk on suvel toimuv EM. «Sihtmärk on loomulikult medal, minu vanuses ei saagi enam teisiti olla,» ütles 28-aastane sportlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles