Jäähoki MM: põnev mänguvoor tõi kaasa kolm penaltiseeriat (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi alistas penaltite järel Läti
Tšehhi alistas penaltite järel Läti Foto: Reuters / Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistluste teisel päeval selgitati võitja koguni kolmes kohtumises penaltite järel.

A-alagrupi kohtumistes sai Kasahstan pingelises mängus penaltite järel jagu Šveitsist. Taani viskas kolm vastuseta väravat Norrale ning sai tabelisse kirja kolm võidupunkti.

Tõeline põnevusmäng toimus Läti ja Tšehhi vahel. Esmalt läks Tšehhi Tomáš Plekanec kahest avaperioodil visatud väravast juhtima. Tänu Roberts Bukartsi, Zemgus Girgensonsi suudeti mäng 2:2 viigistada. Kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu viskas Mikelis Redlihsi lätlased juhtima, kuid 59 sekundit enne kolmanda perioodi lõppu oli tšehhide poolelt täpne Michal Repik ning kohtumine läks lisaajale. Lisaaeg lõppes väravateta ning penalteid realiseeris paremini Tšehhi, kes sai võidu eest kirja kaks punkti.

B-alagrupis alistas Slovakkia 4:1 Ungari ning Prantsusmaa võitis penaltitega Saksamaad. Preagu on käimas veel kaks kohtumist. USA sai suureskoorilises mängus 6:3 jagu Valgevenest.

Tabeliseis:

Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles