Embrich tuletas meelde, kuidas kuld maitseb

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich (vasakul) alistas finaalis Julia Beljajeva (paremal)
Irina Embrich (vasakul) alistas finaalis Julia Beljajeva (paremal) Foto: Mihkel Maripuu

«Ühel hetkel hakkasin juba arvama, et Eesti meistrivõistlused polegi minu jaoks,» ütles 35-aastane Irina Embrich pärast karjääri neljanda Eesti meistri tiitli võitmist. Esimesed kuldmedalid tulid juba aastatel 2003, 2006 ja 2007, kuid siis järgnes üheksa aastat kestnud tiitlipõud. «Ausalt öeldes ma enam ei mäletanudki kulla maitset,» tunnistas Eesti esinumber.

Embrich läks võistlustulle favoriidina, kuna hoiab Eesti edetabelis esimest ja maailma edetabelis kaheksandat kohta. Meie vehklemine on aga sellisel tasemel, et ühtegi võitu kergelt kellelegi ei anta. Embrichi konkurendid kuuluvad samuti tippu: Katrina Lehis hoiab maailma edetabelis 10., Kristina Kuusk 23., Erika Kirpu 35., Julia Beljajeva 43. ja Nelli Paju 55. kohta. Kirpu seekord siiski haiguse tõttu kaasa ei teinud.

Finaalis võitis Embrich 15:12 Beljajevat. Triumf tuli raskelt, kuna esimest korda läks värske Eesti meister matši juhtima alles seisul 13:12. «Alguses ei saanud ma kuidagi initsiatiivi enda kätte ja Julia hoidis väga hästi distantsi,» analüüsis Embrich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles