Olümpiakohad ohus: Mettis kaotas Bakuu turniiril Usbekistani vanameistrile, Minaškin jaapanlasele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Liis Treimann

Bakuus toimuva judo suure slämmi turniiril kaotasid oma esimese matši mõlemad olümpiapääsme eest võitlevad eestlased, nii Juhan Mettis kui ka Grigori Minaškin.

Mettis pidi avamatšis tunnistama kogenud 35-aastase usbeki Abdullo Tangrijevi paremust. Tangrijev tegi esmalt waza-ari ja yuko väärilised heited ning kui maadeldud oli 2.40, lõpetas matši ippon'iga. Järgmises ringis on Tangrijevi vastaseks grusiin Levani Matiašvili, kes võitis kaks nädalat tagasi peetud Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali.

Kehakaalus kuni 100 kg pääses värske EM-pronks Grigori Minaškin otse teise ringi, ent pidi seal tunnnistama Jaapanit esindava Aaron Wolfi paremust. Minaškin sai kirja yuko ja Wolf waza-ari, kuniks jaapanlane 3 minutit ja 17 sekundit kestnud matši ippon'iga lõpetas. Enne turniiri algust olid nii Mettis kui ka Minaškin edetabelis Rio olümpiale viivatel kohtadel, kuid avamatši kaotused ei tee kummagi mehe elu selles osas kergemaks.

Kehakaalus kuni 90 kg võistlev Aleksandr Marmeljuk oli avaringis vaba ja alistas teises ringis ippon'iga Iisraeli judoka Li Kochmani, kui maadeldud oli 1.45. Järgmises ringis suutis Marmeljuk sooritada serblase Aleksandar Kukolji vastu ühe yuko't väärt heite, vastane tegi neid aga kaks ja pääses järgmisesse ringi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles