Galerii: Heleniusest vabaks jäänud meistrivöö läks Pulevile, Chisora süüdistas kohtunikke

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poksi raskekaalu EM-tiitlivöö, mis jäi jaanuaris soomlase Robert Heleniuse tiitlimatšist loobumise tõttu vabaks, läks bulgaarlasele Kubrat Pulevile, kes alistas Hamburgis peetud matšis kohtunike otsusega Dereck Chisora.

Kaks kohtunikku andsid Pulevile 12-raundilise heitluse järel võidu punktidega 116:112 ja 118:110, kolmas eelistas aga punktidega 115:113 Chisorat. Britt, kelle parema silma ümbrus viimastes raundides üles paistetas, süüdistas pärast matši kohtunikku, kes ei reageerinud tema arvates piisavalt Pulevi sidumiskatsetele.

«Pidin ringis võitlema kahe mehe vastu. Kohtunik oli Pulevi poolt,» kirus vihane Chisora kohtunikku Manuel Oliver Palomat. Chisora suutis juba matšieelsel kaalumisel suure segaduse korraldada, kui sai publikust visatud pudeliga vastu pead ja tormas seejärel rahva sekka viskajat otsima (vaata allolevat videot).

Tiitel jäi jaanuaris omanikuta, kui Helenius keeldus Chisoraga kohtumast. Soomlane poksis aprilli alguses hoopis Helsinkis prantslase Johann Duhaupas'ga WBC tiitli nimel, ent sai profikarjääri esimese kaotuse, kui Duhaupas ta kuuendas raundis nokauti lõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles