Selver alistas otsustavas mängus Pärnu ja tuli Eesti meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallimeistriks tuli Tallinna Selver, kes alistas otsustavas seitsmendas matšis koduväljakul mänginud tiitlikaitsja Pärnu võrkpalliklubi geimidega 3:1 (25:19, 16:25, 25:12, 29:27). Selver tuli viimati meistriks aastal 2013. Vaata siit kohtumise statistikat.

Mängu käik:

Pärnu - Selver

4. geim 27:29

Pärnu dikteeris sisuliselt kogu geimi ja geimivõidule oldi mitmel korral väga lähedal. Kodumeeskond juhtis veel 24:21, aga ei suutnud ühtegi geimpalli realiseerida. Hiljem mängiti maha veel üks geimpall. Pärnule said saatuslikuks karjääri viimase mängu pidanud Jaanus Nõmmsalu ja samuti kogenud Kardo Kõresaare autilöögid.

3. geim 12:25

Kolmas geim möödus üllatavalt ühepoolselt – Pärnu meeskond lagunes totaalselt. Eelkõige tuleb põhjusi otsida sidemängija Martti Keele tegutsemisest. Tema tõsted olid kaaslaste jaoks niivõrd ebamugavad, et nende punktiks löömine oli peaaegu võimatu.

Selverit lahutab tiitlist vaid üks geim! 

2. geim 25:16

Teine geim oli esimese vastand. Seekord sai Pärnu kohe ette ning kui Selver jõudis korra vaid punkti kaugusele, tegi Avo Keel taktikalise käigu, võttes diagonaalründaja kohal mängiva Kardo Kõresaare tagaliinis oleku ajaks pingile. Nendel hetkedel täitis rünnakutel diagonaalründaja kohta tempomees Timo Tammemaa. Pärnu sai uuesti vahe sisse ja juhtis geimi võiduka lõpuni. Viimaste punktide ajal andis Selveri peatreener Rainer Vassiljev põhimeestele Willimasile ja Pulgale juba puhkust. 

1. geim 19:25

Pärnu meeskonnal tekkisid suured raskused servi vastuvõtuga. Ebaõnnestunult mängu alustanud Andrus Raadiku asemel proovis peatreener Avo Keel vahepeal ka vanameister Jaanus Nõmmsalut, ent Selver kasutas selle ära ning Pärnu vastuvõtt muutus veel hullemaks. Nagu kogu finaalseerias, oli Selveri poolel hüvas hoos Lincoln Willimas, kelle arvele kanti 6 punkti ning kelle servid olid pärnakate jaoks tõeline peavalu.

Geimi lõpus suutis Pärnu mängu tagasi tulla ning suurt kaotusseisu väiksemaks mängida. Pärnu poolel ei teinud esimeses geimis kaasa Hindrek Pulk. 

Enne mängu: Pärnu võitis kaks esimest kohtumist, aga langes siis aina enam vigastuste küüsi. Selver kasutas võimalust ja oli järgnevas kolmes matšis kindlalt Pärnust parem. Neljapäeval Audentese spordihallis peetud kuuendas kohtumises andsid vigastusi ravinud Pärnu põhimehed Taavet Leppik ja Kardo Kõresaar aga suure panuse ja vedasid Pärnu geimidega 3:1 võidule.

Eesti meistrivõistlustse finaale mängitakse nelja võiduni alates 2014. aastast ja seekordne finaal on ajaloo pikim.

Pärnu poolelt on Leppik ja Kõresaar seega tagasi, küll on küsitav senise liidri Hindrek Pulga osalemine. Neljapäeval pidas seljahädaga võitlev Pulk vastu vaid pool mängu.

«Olen 90 protsenti kindel, et ta ütleb: proovime. Kui palju selg lubab tal tegelikult mängida, on iseasi. Peame olema valmis ka temata tegutsemiseks,» arutles pärnakate peatreener Avo Keel reedel ning selgitas, et Pulgale tehakse enne mängu süst ning seejärel tuleb hinge kinni pidades oodata, kui kaua selle mõju kestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles