Rio ootab? Elu parim tulemus aitas Kaidi Kivioja olümpiakohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Kristjan Teedema

Kaidi Kivioja saavutas ööl vastu pühapäeva Hualtulco triatloni MK-etapil kõrge viienda koha, tõustes sellega ühtlasi Rio olümpiale pääsevate triatleetide nimistusse. Olümpia kvalifikatsiooniperiood lüüakse lukku eeloleval pühapäeval, päev varem osaleb Kivioja veel MM-sarja etapil Jaapanis.

Varasemalt vaid korra MK-etapil kümne hulka tulnud Kivioja jaoks oli Mehhiko niiskuses ja kuumuses saavutatud viies koht senise karjääri parimaks tulemuseks. Ehkki Hualtulcos polnud kohal päris esimese suurusjärgu tähed, olid startijad äärmiselt motiveeritud, kuna sarnaselt Kiviojale oli paljudel võistlejatel olümpiale pääs veel kindlustamata.

Kivioja olümpialootused püsisid esmajoones teadmisel, et lisaks heale tulemusele on tarvis edestada Rio kvalifikatsioonitabelis napilt eespool asuvat portugallannat Melanie Santost. Võistluse avaala, 1,5 km ujumine, selleks häid eeldusi ei loonud. Viimaste hulgas veest väljunud Kivioja kaotas esimestele, sealhulgas Portugali konkurendile enam kui 40 sekundiga. Ent päeva TOP 5 ajad rattasõidus ja jooksuetapil kallutasid vaekausi selgesti eestlanna kasuks.

Olümpiadistantsi lõppajaga 2:14.44 läbinud Kivioja ületas finišijoone viiendana, kaotades võitjale Jolanda Annenile 38 sekundiga. Kaheksandana lõpetanud Santosega võrreldes jäi Kivioja kasuks vahe 27 sekundit.

Rio olümpia triatlonivõistlusele pääsenute nimekirjad lüüakse täielikult lukku 15. mail. Päev varem on sportlastel võimalik nimekirjas korrektuure teha MM-sarja etapil Yokohamas, kus eestlastest on stardis nii Kaidi Kivioja kui Aleksandr Latin.

Latini võistlus tänasel MK-etapil Itaalias, Cagliaris, kulges paraku üle kivide ja kändude ning 36. kohast kõrgemale eestlasel sedapuhku kõrgemale küündida ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles