Lauda: kinnised kokpitid rikuvad vormeli DNA-d

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli Aeroscreen lahendus
Red Bulli Aeroscreen lahendus Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Legendaarne vormel-1 endine piloot Niki Lauda sõnas, et F1 boss Bernie Ecclestone rikub vormel-1 DNA-d, kui võtab kasutusele kinnised kokpitid.

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) teatas veebruaris, et kavatsevad teatud vormi turvalisest kokpitist tutvustada 2017. aastal. Vormelimaailm on näinud Ferrari ja Red Bulli poolt pakutud lahendusi, kuid Lauda sõnul rikub tutvustatud variant F1 DNA-d.

«Meil oleksid kiired autod, kus kõik on kaetud ning me ei näe isegi sõitjat ja tema kiivrit. Peame selle lahendusega olema ettevaatlikud,» sõnas Lauda ning lisas, et vormel-1 on juba täna turvaline spordiala.

Ecclestone oli Laudaga nõus. «Mulle ei meeldi need katted ja olgem ausad, ma ei usu, et need päästaks kedagi,» ütles ta. Red Bulli boss Christian Horner arvab aga, et täiendav ohutusdetail on vajalik ning möödapääsmatu.

Red Bulli poolt Sotšis testitud tuuleklaas suutis 225 kilomeetrilise tunnikiiruse juures vastu pidada kokkupõrke 20 kg raskuse rehviga. Red Bulli piloot Daniel Ricciardo, kes testis tuuleklaasiga vormelit, sõnas, et tegemist on potentsiaalse lahendusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles