Sulgpallurid tõusid maailma edetabelis karjääri parimatele kohtadel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Foto: Erakogu

Selle nädala sulgpalli maailma edetabelis tõusid nii naispaar Kristin Kuuba ja Helina Rüütel kui meespaar Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner karjääri kõrgeimatele kohtadele.

Kuuba ja Rüütel, kes saavutasid aprilli lõpus oma esimestel Euroopa meistrivõistlustel üheksanda koha, on maailma edetabelis tõusnud 84. kohale. Maailma edetabelis läheb arvesse aasta jooksul mängitud kümme parimat turniiri. Esimest aastat täiskasvanute klassi kuuluvatel Kuubal ja Rüütelil on sealjuures mängitud vaid kaheksa turniiri, mistõttu kahe turniiri lisandudes tõuseksid nad eeldatavalt veel kümmekond kohta. Maailma edetabelis on punkte rohkem kui 900 naispaaril

Meeste paarismängus aitas EMi üheksas koht edetabelis olulise tõusu teha Kristjan Kaljurannal ja Raul Käsneril. Kaljurand ja Käsner paiknevad nüüd 140. positsioonil. Ka nemad on mänginud vähem kui kümme võistlust. Praegune edetabelikoht põhineb kuuel turniiril, mistõttu kümne võistluse korral võiks Eesti meeste esipaar rihtida kohta esisaja piiril. Meespaare on maailma edetabelis kokku üle 1300.

Üksikmängijatest on Raul Must sel nädalal 42. kohal. Kati Tolmoff tõusis edetabelis EMi järel kuus kohta ja on nüüd 68. kohal. Kahesaja parima hulgas on naiste üksikmängus veel Getter Saar ja Karoliine Hõim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles