Serviti tuli raske hooaja kiuste taas meistriks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti mängijad.
Põlva Serviti mängijad. Foto: Tairo Lutter

KÄSIPALL. Põlva Serviti tegi eile Mesikäpa Hallis seda, mida Lõuna-Eesti käsipalli valitsejatelt oodati: koduse meistriliiga finaalseeria kolmandas mängus alistati taas Viljandi HC ning sellega võideti 11. Eesti meistrikarikas. Serviti peatreener Kalmer Musting oli võiduka seeria järel ilmselgelt rahul ja rõõmustas selle üle, et raske hooaeg lõpetati nii edukalt.

Põlva lootsi Mustingu sõnul oldi küll eilse matši eel meistritiitlist vaid võidu kaugusel, kuid see ei tähendanud, et midagi oleks lihtsalt tulnud. «Meestel oli ikkagi täielik keskendumine ja sära silmis,» rääkis Musting. «Teadsime, et kui täna siin midagi ära anname, võib kõike juhtuda – seeria võib ka viie mänguni minna. Ega meist keegi tahtnud enam neljapäeval Viljandisse mängima minna,» muigas värske Eesti meistri juhendaja, kes ei hakanud vastasleeri kaotuste põhjusi pikemalt vaagima. «Kaks viimast mängu olid selles mõttes identsed, et ühel hetkel hakkas vastastel pall minema ümmarguseks – veel ümmargusemaks, kui see on – ja maha kukkuma. Las see jääda Marko Koksi (Viljandi peatreener – toim) otsustada, kas selle taga oli meeste füüsiline vorm või mitte või midagi hoopis muud,» rääkis Musting.

Koks ütles kaotuse järel, et tunded on finaalseeria järel, mis Viljandile oli klubi ajaloo esimene finaalseeria, kahetised. «Tuleb tunnistada, et vastane oli meist parem ja kindlam. Eks ma homme vast olen rahulikum selle teise koha üle, kuigi tahtsin seeriast ühte võitu kätte saada,» selgitas Koks. Ta lisas, et samas ehk oligi finaali jõudmine Viljandi meeskonna võimalik lagi: «Ütlesin pärast mängu meestele, et võib-olla oligi seda finaali meie jaoks liiga palju. Aga samas astusime suure sammu edasi, et siia jõudsime, ja tegelikult võib öelda, et see hõbe on meile kulla väärtusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles