Rio olümpiamänge kommenteerib üle 20 spordieksperdi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kruus
Kalev Kruus Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Augustikuus toimuvad Rio de Janeiro olümpiamängud jõuavad TV3 ja Viasat Sport Balticu vahendusel eestlasteni rohkem kui 20 Eesti spordieksperdi vahendusel.

Eesti juhtiva spordikanali Viasat Sport Balti sisujuhi Kalev Kruusi kinnitusel on käed löödud üle 20 Eesti spordikommentaatoriga. «Eestikeelsete kommentaaride ja põhjalike taustaselgitustega jõuab Viasat Sport Balticu ning TV3 eetrisse kokku üle 300 tunni sporti Rio olümpiaareenidelt, julgelt pool sellest on otseülekanded,» rääkis Kruus. «Kogu rahvusvahelist telepilti Rio olümpialt näeb ligikaudu 1000 tunni ulatuses kuuel Viasati olümpia lisakanalil, mis septsiaalselt augustikuuks töösse pannasse,» lisas Kruus, kes samuti kinnitas, et juba enne OMi algust pannakse tööle olümpiablogi, mida hakkab toimetama Gunnar Press.

Rio olümpiamängude kommentaatoritest on hetkel paigas ligikaudu pool tiimist, ülejäänutega veel läbirääkimised käivad. Korvpalli hakkavad kommenteerima lisaks Kruusile Tarmo Paju ning Rauno Pehka, jalgpalli Taavi Pailk, Jonas Grauberg ning Dannar Leitmaa, kergejõustikku Margus Uba ja Timo Tarve, võrkpalli ja rannavollet Vallot Pukk ning Andrei Ojamets, golfi Torel Neider ja Kruus, tennis Michel Lehtmets ning Uba, sõudmist Tarve, tõstmist Leitmaa, ujumist Uba ja Indrek Sei jne.

Eesti televaataja jaoks on hea uudis see, et TV3 kannab täies mahus üle kergejõustikuprogrammi, mis läheb iga päev eetrisse kolmes plokis: otseülekanded kl 16-19, otseülekanded alates kl 23 paiku ning hommikused kordused. TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul otsustas TV3 esmakordselt OMi ülekande seetõttu, et kergejõustikule kaasaelajate hulk Eestis on ilmselt suurim. «Seega oli otsus lihtne - näitame inimestele seda, mida nad soovivad,» sõnas Leito.

Olümpiamängud toimuvad Rios 5.-21. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles