Müncheni Bayern andis Inglismaa ja Hispaania tippudele valusa ninanipsu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lissaboni Benfica 18-aastane poolkaitsja Renato Sanches õhulennul Bayerni poolkaitsja Arturo Vidali kohal.
Lissaboni Benfica 18-aastane poolkaitsja Renato Sanches õhulennul Bayerni poolkaitsja Arturo Vidali kohal. Foto: SCANPIX

Tänavuse jalgpallisuve üheks kuumemaks müügiartikliks pidi kerkima Portugali koondise ja Lissaboni Benfica 18-aastane poolkaitsja Renato Sanches. Sanchese teenete vastu olid väidetavalt huvi tundmas nii Manchester City, Manchester United Inglismaalt ning Madridi Real ja FC Barcelona Hispaaniast. Siiski selgus täna, et suvel suurt võitlust talendika mängumehe pärast ei tule, kuna Müncheni Bayern tegustes kõigist nimetatutest kiiremini ja palkas täna Sanchese.

Sanches läheb esialgu Bayernile maksma umbes 35 miljonit eurot, kuid koos erinevate boonustega võib summa aastate peale kerkida koguni 80 miljoni euroni. Viimati mainitud summa teeks noorest Portugali koondislasest läbi aegade ühe kallima mängumehe.

«Benfica saab teatada, et Müncheni Bayern maksab Renato Sanchese eest 35 miljonit eurot. Lisaks on lepingusse lisatud erinevad klauslid 45 miljoni euro ulatuses,» teatas Benfica, et boonussummad sõltuvad mängija esitustest väljakul ja Bayerni edust palliväljakul.

Sanchese tehinguga seoses hakati koheselt spekuleerima ka võimaluse üle, et Jose Mourinho ei siirdugi suvel Manchester Unitedisse. ManU oli väidetavalt võidujooksus esikohal, kuna nii Sanchese kui ka Mourinho agendiks on Jorge Mendes. Kuna Sanches liitus nüüd Bayerniga, siis spekuleeritakse, et Mourinho ei liitugi suvel Unitediga.

Bayerni peatreeneriks asub sel suvel itaallane Carlo Ancelotti, kes on varasemalt juhendanud AC Milani, Londoni Chelseat, PSG-d ja Madridi Reali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles