MVP auhinna võitnud Curry püstitas rekordi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry.
Stephen Curry. Foto: SCANPIX

Teist hooaega järjest valiti korvpalliliiga NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks Golden State Warriorsi tagamängija Stephen Curry.

Auhinna omaniku valisid 131 spordiajakirjanikku ja ajaloos esmakordselt asetasid kõik esikohale ühe mehe. Curry kogus seega valimistel rekordilised 1310 punkti, kirjutab The New York Times.

Seni on üksmeelsele võidule kõige lähemal olnud LeBron James ja Shaquille O’Neal. Jamesil jäi ideaalist puudu üks esikoht 2013. ja O’Nealil 2000. aastal. Jamesi eest noppis ühe esikoha Carmelo Anthony ja O’Neali eest Allen Iverson.

Michael Jordanil jäi parimal juhul maksimumist puudu neli esikohta – 1996. aastal noppis kaks esikohta Anfernee Hardaway ning üks esikoht läks nii Hakeem Olajuwonile ja Karl Malone’ile.

Tänavusel valimisel teenis 634 punktiga teise koha San Antonio mängumees Kawhi Leonard ja kolmandaks platseerus James 631ga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles