Video: Taaramäe kukkus Giro etapi lõpukilomeetril teiselt kohalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Team Katusha

Giro d'Italia viies etapp lõppes valusalt Rein Taaramäe jaoks, kes sattus umbes kilomeeter enne finišit järsus vasakkurvis kukkumisse. Eestlane oli seejuures kukkumise hetkel peagrupi peas teisel kohal.

Etapi võitis sprindifinišis Andre Greipel (Lotto Soudal), edestades sama aja juures Arnaud Demare'i (FDJ) ja Sonny Colbrellit (Bardiani CSF). Üldliidrina jätkab velotuuri Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin), teisel kohal olev Bob Jungels (Etixx-Quick Step) kaotab talle 16 sekundiga ja kolmandana jätkav Diego Ulissi (Lampre-Merida) 20 sekundiga.

Tanel Kangert lõpetas tänase etapi peagrupis 41. kohaga, kaotades Greipelile neli sekundit. Taaramäe tuli üle lõpujoone 102. kohal, ent kuna tema kukkumine leidis aset viimase kolme kilomeetri sees, märgiti talle protokolli peagrupiga sama aeg ehk võitjale kaotust neli sekundit.

Üldarvestuses on Taaramäe seega endiselt kõrgel 14. kohal, kaotades Dumoulinile 45 sekundiga. Kangert on 25. kohal ja kaotab Dumoulinile 1.05. Homme sõidetakse 157 km pikkune etapp Pontest Roccarasosse, teele jääb kaks teise kategooria tõusu ja neist ühe otsas etapp ka lõpeb, kui tõustakse 1572 meetri kõrgusele.

Giro d'Italia tänase etapi võitis Andre Greipel. FOTO: Scanpix
Giro d'Italia tänase etapi võitis Andre Greipel. FOTO: Scanpix Foto: LaPresse/Belen Sivori/LaPresse
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles