Kuldses eas Kiivikas läheb aastatega aina paremaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas aprilli lõpus peetud Balti matšil. Ka seal võttis elu vormis olev kulturist kindla võidu.
Ott Kiivikas aprilli lõpus peetud Balti matšil. Ka seal võttis elu vormis olev kulturist kindla võidu. Foto: Sander Ilvest

«Mingis mõttes on see ühe teekonna lõpp ja unistuste täitumine,» räägib kulturist Ott Kiivikas, kes võitis reedel oma pika ja eduka karjääri esimese Euroopa meistritiitli. 38-aastane spordimees ise pakatab aga noorusest ja teatab, et tema karjäär kestab veel kaua ja medal andis talle edasiseks palju motivatsiooni.

Esimest korda kerkis Kiivikas Euroopa tippude hulka aastal 2005, kui ta naasis EMilt hõbedase autasuga. Toona poleks ta arvanud, et kulda peab koguni 11 aastat ootama. «Tegelikult ei kahelnud ma mitte kunagi, et see medal ükspäev tuleb. Võit oli kahel korral väga lähedal, kuid libises napilt käest,» meenutab Eesti kulturismi elav legend. Reedel lõpetas Kiivikas Eesti meeskulturistide 26 aastat kestnud tiitlipõua, kuna viimati sai samaväärse saavutusega hakkama Ain Paavo aastal 1990.

Hispaanias Santa Susannas peetud suurvõistlus pakkus Kiivikasele tohutult emotsioone. «Nüüd usun endasse veel rohkem kui varem. Selline võimete ja unistuste realiseerimine annab uue hingamise. Sain kõvasti motivatsiooni, et tulevikus veel palju medaleid võita,» räägib 17-kordne Eesti absoluutne meister. «Julgen öelda, et olen praegu elu parimas vormis. Varasema ajaga võrreldes olen väga hea stabiilsuse saavutanud,» ütleb ta. Kiivikas meenutab, et viimasest viiest EMist on ta medali võitnud neljal: tühjade kätega tuli ta tagasi aastal 2013.

Kui enamasti mõtlevad 38-aastased sportlased juba karjääri lõpule, siis kulturismis käivad asjad veidi teisiti. Pigem ütleb Kiivikas, et on kuldses eas. «Lähen aasta-aastalt pidevalt paremaks. Kulturistidele pole see veel mingi vanus, sest mõned mehed teevad ka 45selt elu parimaid tulemusi. Tean, et ka mina võin veel sammu edasi teha. Usun, et väga kihvtid aastad on veel ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles