Õnnetu jalgpallur kukkus juba kuuendat korda kõrgliigast välja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Bassong
Sebastien Bassong Foto: SCANPIX

Kameruni jalgpallikoondise kaitsja Sebastian Bassongi klubikarjäär on kulgenud üsna nukravõitu toonides. Tänavu Norwich City särki kandnud mängija on karjääri jooksul Inglismaa või Prantsusmaa kõrgliigast juba kuus korda välja langenud.

Bassong kurb seeria sai alguse aastal 2006, kui ta Metzi ridades Prantsusmaa kõrgliigast välja kukkus. Kiiresti võideldi end taas tippude hulka tagasi, kuid aastal 2008 tabas Bassongi ja Metzi uuesti nukker saatus ja taas jäeti kõrgliigaga hüvasti.

Seejärel siirdus Bassong Inglismaale Newcastle Unitedisse ja kohe esimesel hooajal kukuti üllatuslikult esiliigasse. Aastaks 2012 oli Bassong jõudnud oma klubikarjääriga Wolverhamptoni ridadesse ja taas tabas teda vana ja tuttav lugu: Premier League’is jäädi viimaseks. Seejärel siirdus Bassong kõrgliigas mänginud Norwichi, kuid aastal 2014 pudeneti esiliigasse. Norwich laenas eelmiseks hooajaks Bassongi Watfordi ja tõusis ise tagasi Premier League’i, kuid tänavu, kui klubi nimekirjas oli tagasi ka Bassong, kukuti tagasi aste madalamale.

Hooajad, kuid Bassong on kõürgliigas välja kukkunud:

2006: Metz

2008: Metz

2009: Newcastle

2012: Wolverhampton

2014: Norwich

2016: Norwich

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles