Maadlustreener Martin Plaser treenis Eesti ragbikoondise võistlusvormi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragbikoondise maadlustrenn
Ragbikoondise maadlustrenn Foto: Eesti Ragbi Liit/Facebook

Maadlusklubi Korrus3 asutaja ja maadleja Martin Plaser on pannud õla alla Eesti ragbikoondisele, aidates neil saavutada tippvormi maikuu lõpus Tallinnas toimuvateks Euroopa Rahvaste Karikavõistlusteks. Eesti koondis astub karikaturniiril vastamisi Montenegro, Slovakkia ja Valgevene koondistega.

Martin Plaseri juhendamisel arendas koondis maadlustreeningute toel oma üldfüüsilist vormi. «Maadlus annab ragbimeestele oskuse  võitluses vastasega vigastusi vältida – põhimõtteliselt on ju nii, et kui anda kahele maadlejale kätte ragbipall, siis nagu olekski ragbimäng juba alanud,» selgitab Plaser.

«Olen näinud kindlasti meeste treenituses ja oskustes edasiminekut. Juba alates esimestest treeningutest on olnud selge siht ja eesmärk, mille nimel treenime, slime ees – valmistada koondis ette karikamängudeks. Hinnangu sellele, kuidas treeningud maadlusmatil ragbimängule kaasa aitasid, saame anda alles pärast mänge.

Arvestades suurt osalejate hulka treeningutes, mis kujutasid endast pooleteisttunnist rasket maadluselementidega üldfüüsilist, julgen eeldada, et koondisemeestele trenn meeldis ning nad nägid selles kasu,» lisas Plaser.

Eesti koondise kapteni Kullar Veersalu hinnangul on maadlustreeningutest olnud palju kasu, kas või seetõttu, et see annab veel ühe võimaluse kogu koondisel koos oma vormi timmida. «Harjutustest, mida maadlusmatil tegime, on väljakul kahtlemata kasu. Usun, et trennides omandatud võtted ja üldfüüsiline vorm tõestavad iseeennast ka väljakul vastastega silmitsi minnes,» kinnitab Veersalu.

Ragbikoondise peatreeneri Tim Shepardi sõnul on kõik mängijad pühendunud ning töötavad innukalt selleks, et täiendada oma mänguoskust ning tutvustada spordiala ka Eestis laiemalt.

«Oleme kõik amatöörid – kolm korda nädalas peame leidma töö, pere ja muude asjade kõrvalt aja, et treenida ning peagi ka Eestit esindada. Eestlased rahvana on ragbi mängimiseks tugeva ja sobiliku füüsisega ning arvestades treenitust ja seda, kui jäägitult on Eesti koondise mehed Rahvaste Karika mänguks valmistunud, siis minul on usku, et me suudame endaga võrdseid meeskondi võita ning pääseda tugevamasse divisjoni,» ütles Shepard.

Eesti Ragbiliidu presidendi Ragnar Toompere hinnangul on Martin Plaser loonud meeskonnale turvalise ja «pehme» keskkonna, kus harjutada mees-mehe vastu mängu. «Tuleb aru saada sellest, et ragbi on kontaktsport, kus mehed jooksevad omavahel kokku. Martin Plaser ongi andnud meile kasutada oma maadlushalli, kus saame harjutada väiksema vigastuste ohuga läbi need võtted ja mängusituatsioonid, mis hakkavad ka päris väljakul juhtuma. Lisaks on mehed Plaseri juhendamisel saanud paremat aimu maadlusvõtetest ning nende turvalisest kasutamisest väljakul,» lisas Toompere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles