Külaskäikude aeg: tipud põikavad Ida-Virumaale, liider kaitseb kohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju - FC Flora 0:0
Nõmme Kalju - FC Flora 0:0 Foto: Erik Prozes

Pärast ette peetud kohtumisi jätkab jalgpalli kodune Premium liiga 12. vooru mängudega. FC Flora sõidab nädala pärast peetava karikafinaali eelmängus külla Sillamäe Kalevile ja Nõmme Kalju Narva Transile, tabelijuhiks tõusnud Levadia läheb vastamisi Infonetiga, Paide Linnameeskond võtab vastu Rakvere Tarva ja Tartu Tammeka kohtub Pärnu Linnameeskonnaga.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – FC Flora

Reedel, 13. aprillil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Sillamäe Kalev võitles esimeses omavahelises mängus Flora käest välja viigipunkti ja on pärast kehva hooaja algust vaikselt vormi tõusmas. Nädala algul oldi mänguvabad ja nii minnakse Flora vastu külalistest puhanumalt. Küll aga ootab Sillamäed juba järgmisel laupäeval ees karikafinaal, kus minnakse vastamisi ei kellegi muu kui taas Floraga. Seega on tegemist suure finaali suure peaprooviga.

Viimati jäädi võõrsil nädala eest 1:2 alla Levadiale, ehkki asuti kohtumist juhtima ja mängiti lisaks viimased paarkümmend minutit enamuses. Liigatabelis on Sillamäe 11 punktiga kaheksandal kohal, kuid võit võiks nad asjaolude kokkulangemisel kergitada hoobilt kaks pügalat kõrgemale.

Flora rassis teisipäeval Nõmme Kalju vastu viimased tund aega platsil kümnekesi, kuid võis lõpuvile kõlades lahkuda püstipäi, sest ka ühemehelises vähemuses suudeti Kalju vastu olla kohati lausa domineerivam pool. Liigsesse eufooriasse ei saa tiitlikaitsja siiski sattuda, sest tabeli kolmest esimesest lahutab neid vastavalt 10, 9 ja 6 punkti ja iga libastumine võib vahet taas suuremaks käristada. Flora kapten Gert Kams lubas siiski pärast eelmist kohtumist Sillamäelt rokenrolli ja nende kahe meeskonna vastasseisud ongi viimastel aastatel pinget pakkunud – seda nii platsil kui ka fännide vahel.

Sillamäel sunnitud puudujaid pole, endiselt on kahtluse all Maksim Lipini kaasategemine. Florat ei saa mõistetavalt aidata Kalju vastu punase kaardi teeninud poolkaitsja Mihkel Ainsalu.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Väga huvitav kohtumine ja mitte ainult seetõttu, et kohtume Floraga karikafinaalis. Meie vastane on praegu heas vormis, mida näitavad nende viimased tulemused ning ootame väga aktiivset vastasseisu ohtlike momentidega. Mäng on põhimõtteline ning tulemust on keeruline ennustada.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Väga vastutusrikkad mängud on ees ning Floraga kohtume lühikese perioodi jooksul kaks korda. Need mängud võivad olla täiesti erinevad, aga meie eesmärk reedeks on teenida maksimaalselt punkte. Kindlasti kutsume publikut staadionile meid toetama ning kaasa elama!»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Sillamäe on väga tugev vastane, kes mängib kiirete rünnakutega ja agressiivselt, kuid teeme kõik selleks, et vastane üle mängida. Meil on mõned päevad aega kosuda, et siis selleks mänguks olla taas hästi häälestatud.»

Flora poolkaitsja Brent Lepistu: «Sillamäe ei ole kerge vastane kellelegi, aga oleme kindlad, et pakume tugevat konkurentsi ning põnevat mängu. Tuleb need kaotatud punktid tasa teha.»

Flora ja Kalju jäid viimati mõlemad kuivale, kuid mõnusamalt maitses viik pikalt kümnekesi võidelnud florakatele. FOTO:
Flora ja Kalju jäid viimati mõlemad kuivale, kuid mõnusamalt maitses viik pikalt kümnekesi võidelnud florakatele. FOTO: Foto: Erik Prozes

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Nõmme Kalju

Laupäeval, 14. aprillil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Viimast vastasseisu Kaljuga ei taha Narvas ilmselt keegi meenutada, sest Hiiul köeti külalistele koguni 6:0 saun. Pärast seda noppis Trans aga neljast mängust senise hooaja oma kõik kolm võitu, kui kahel korral oldi üle Pärnu Linnameeskonnast ja korra Rakvere Tarvast. Viimati tuli siiski 0:1 alla vanduda Levadiale ja liigatabelis ollakse 13 punktiga kuuendad.

Kaljul on endiselt käesolevast liigahooajast kirjas vaid üks kaotus, ent kolmest viimasest kohtumisest kaks on viiki mängitud. Teisipäevane 0:0 Floraga valmistas suure pettumuse kahtlemata eeskätt mängupildi tõttu, ka ei suudetud tund aega enamuses mängides kuidagi vastaseid murda. Ühtlasi libises käest liidrikoht liigatabelis, Levadiast jäädakse nüüd punktiga maha ja edestatakse omakorda Infoneti meeskonda vaid kolme punktiga.

Mõlema meeskonna leeris on sunnitud kadusid, sest Transi ei saa aidata mängus Levadiaga platsilt eemaldatud Viktor Plotnikov ja senise hooaja jooksul neli kollast kaarti kogunud Ruslan Kuzjajev. Kalju poolel oli Flora vastu teenitud kollane kaart poolkaitsjale Reginaldile juba kuues ning temagi jaoks jääb Narva-sõit vahele.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Vaatamata kaotusele peame jätkama samas vaimus ning usun, et saavutame häid tulemusi.»

Transi ründaja Vladislav Ivanov: «Kui mängime nii nagu Levadia vastu, siis loomulikult loome väravamomente. Aga peame ka neid realiseerima. Tippvõistkondade vastu on vaja väga ettevaatlikult kaitses mängida, ainult siis on meil võidušansid.»

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Nüüd, kui selle hooaja kehvim mäng selja taga, peame keskenduma juba järgmistele vastastele, keda me kodus suurelt võitsime! Proovime võita ka võõrsil, kuigi kerge ei saa see olema. Loodame mängul kuulda ja näha palju Narva fänne, et mängule veidi vürtsi lisada. Loomulikult kutsun üles ka meie fänne reisima idapiiri äärde oma lemmikutele kaasa elama!»

Kalju poolkaitsja Hans-Kristjan Hansberg: «Alati räägitakse, kui raske on Narvas mängida, kuid me ei mõtle sellele, vaid keskendume oma eesmärkidele. Kodus võitsime neid väga suurelt ning kindlasti tahavad nad nüüd revanši.»

Paide Linnameeskond – Rakvere Tarvas

Reedel, 13. aprillil kell 19.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Paide jaoks algas eelmise vooru kohtumine Infonetiga ilusti, kui Mark Oliver Roosnupp nad juba teisel minutil juhtima viis, ent lõppes 1:4 kaotusega. Võiduta ollakse juba viis mängu järjest, ent vastasteks on ka olnud vaid tabeli esineliku klubid. Võidurõõmu maitsti viimati kuu aega tagasi, kui vastaseks oli just nimelt Tarvas. Võõrsil löödi Rakvere meeskonna võrku koguni viis vastuseta palli.

Tarvas oli viimati väga lähedal oma hooaja teisele viigipunktile, kuid 90. minuti penalti Infoneti vastu jättis läänevirumaalased ilma nii punktidest kui ka punase kaardiga platsilt minema saadetud Jaanus Kaasikust. Siiski on Tarvas hakanud ilmselgelt kõrgliigas mängitava mänguga pikkamööda kohanema, mille tõestuseks on kolmes viimases voorus saadud napid 0:1 kaotused, ja Paide vastu võidakse taas hellitada mõtet punktilisast. Jätkuvalt ollakse ka seisus, kus vaid üks võit võib päästa meeskonna tabeli punase laterna rollist.

Nagu juba märgitud, ei saa Tarvast seekord mängukeelu tõttu aidata kaitsja Jaanus Kaasik. Paidel sunnitud puudujaid pole.

Nii lähedal... aga esimest võitu ei ole Rakvere Tarvas seni veel saanud. FOTO:
Nii lähedal... aga esimest võitu ei ole Rakvere Tarvas seni veel saanud. FOTO: Foto: Marianne Loorents

Tartu Tammeka – Pärnu Linnameeskond

Reedel, 13. aprillil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Tammeka saab vahelduseks rinda pista ka vastasega, kelle vastu võidakse end soosikukski pidada – tartlaste viimase kuu mängugraafik on olnud raske ja tulevik ei tõota paranemist. Nädala eest jäädi 0:2 alla Nõmme Kaljule, enne seda näidati hambaid Levadiale ja võideldi karikafinaalis Floraga. Ometi on Tammeka suutnud tabelis hoida viiendat kohta ning kahe vähempeetud mängu juurest jäädakse neljandal kohal olevast Florast ikkagi maha vaid kuue punktiga.

Pärnu jaoks on Tammeka mõistagi omakorda meeskonda, kelle kulul tuleb proovida oma kohutavat seeriat lõpetada. Avavooru võidule järgnenud kümnest kaotusest hullemgi on ehk see, et ise on suudetud seni lüüa vaid neli väravat, mis on liiga halvim näitaja. Pärnakad on kuival olnud juba alates 12. aprillist ehk täpselt kuu aega või siis mänguminutiteks arvestatuna koguni 793 minutit ehk enam kui 13 tundi! Pärast Floralt saadud suurt sauna näidati Transi vastu nädala eest paremat mängu, kuid kaotati ikkagi 0:1 ja ollakse tabelis eelviimasel kohal, uustulnuk Rakvere kuklasse hingamas.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Me pole sellel aastal veel kodusel Tamme staadionil ühtegi mängu võitnud, reedel on viimane aeg see viga parandada ja jätkata Pärnu kurba seeriat.»

Tammeka poolkaitsja Kristjan Tiirik: «Üle pika aja kohtume vastasega, kelle vastu peaksime kodus kolm punkti võtma, alla selle oleks meie jaoks lati alt minek. Peaksime mänguks olema hästi häälestatud ning loodetavasti peale homset kohtumist Pärnu mõõn ainult süveneb!»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Tähtis on, et kohe algusest oleme mängus sees kuni lõpuni. Peame vältima individuaalseid eksimusi ning võistkondlikult ja taktikaliselt küpselt mängima.»

Pärnu väravavaht Hendrik Vainu: «Lihtne mäng kindlasti ei tule, kuid parandame eelmises omavahelises kohtumises tehtud vead ja hoiame sama meeskonnavaimu, mis Narvaga mängus ning läheme kindla sihiga Tartusse kolme punkti tooma.»

FC Infonet – FC Levadia

Laupäeval, 14. aprillil kell 16.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Infoneti jaoks on viimane nädal olnud mitmepalgeline – Rakvere Tarva vastu rassiti tulutult 89 minutit ja alles siis päästis Nikolai Mašitšev penaltipunktilt pealinlastele kolm võidupunkti. Seejärel jäädi Paide vastu juba teisele minutil kaotusseisu, ent leiti seejärel taas üles hooaja alguse hoog ja löödi vastase võrku neli palli. Liigatabelis on Infonet tänu sellele jätkuvalt esiduo kannul, jäädes kolmandana Levadiast maha nelja ja Kaljust kolme punktiga.

Levadia elu pole samuti viimastes mängudes kerge olnud, sest esmalt jäädi Sillamäe vastu kaotusseisu ja viimaseks paarikümneks minutiks ka kümnekesi, seejärel esitati aga Narva Transi vastu aga hooaja ilmselt halvim partii. Sellegipoolest suudeti mõlemast kohtumisest võitjana väljuda ja ollakse liigas endiselt ainus kaotuseta meeskond. Kalju libastumine Flora vastu kergitas Levadia ühtlasi sel hooajal esmakordselt tabelijuhiks.

Samuti on peatreenerit Sergei Ratnikovi vaevanud põhimeeste vigastused – väljakult on eemal olnud nii Siim Luts kui ka Alan Gatagov, eelmises kohtumises ei saanud kaartide tõttu kaasa teha kaitsjad Tabi ja Maksim Podholjuzin. Kaks viimast on kindlasti ja kaks esimest võib-olla Infoneti vastu juba rivis, eemale jääb aga eelmises kohtumises kahe kollase kaardi tõttu eemaldatud poolkaitsja Daniil Ratnikov. Hooaja esimeses omavahelises liigamängus jäi tänu Igor Morozovi tabamusele 1:0 peale Levadia, lisaks tõrjus nende väravavaht Sergei Lepmets mängu alguses Dmitri Kruglovi penalti.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Vastane on tabeli liider. Mäletame, et hooaja esimene kaotus oli just Levadiale. Püüame võtta selles mängus revanši.»

Infoneti ründaja Jevgeni Harin: «Asjaolu, et Levadia on tugev vastane, peegeldub ka tabelis. Pärast võitu Paides oleme meelestatud võidule. Meeskond on heas tujus ning sealjuures ka keskendunud. Anname endast kõik, et rõõmustada kodustaadionil oma fänne ja võtta kolm punkti.»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Võiduga Narva Transi üle tõusime küll liiga liidriks, kuid meie esitus jättis kõvasti soovida. Laupäeval peame FC Infoneti alistamiseks tegema oluliselt parema mängu. Peame olema värskemad, täis temperamenti ja võitlustahet ning tegutsema enesekindlalt. Muud jutud on samad nagu enne igat mängu – peame kaitse korras hoidma ja oma väravamomendid ära realiseerima.»

Levadia keskkaitsja Igor Morozov: «Teisipäeval tõusime Premium liigas liidrikohale ning loomulikult soovime oma positsiooni hoida. Mäng FC Infonetiga kujuneb esimesest minutist peale väga võitluslikuks. Meie eesmärgiks on kohtumine võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles