Jalgpalli otsepilt: Prosa kübaratrikk tõi Florale tähtsa võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liigas alistas FC Flora tulemusega 4:2 Sillamäe Kalevi. 

Flora alustas mängu hästi, minnes 29. minutil Albert Prosa väravast kohtumist 1:0 juhtima. Kaks minutit hiljem realiseeris Rauno Sappinen Flora kasuks penalti. Prosa lõi poolaja lõpuks veel ühe värava ning vaheajale mindi pealinna klubi 3:0 eduseisus.

Teisel poolajal tuli Sillamäe mängu tagasi, kui Evgeny Kabaevi kahest väravast suudeti kaotusseis 2:3 vähendada. 82. minutil oli aga taaskord täpne Porsa, kes kindlustas kümbaratrikiga oma koduklubile 4:2 võidu.

Floral on nüüd tabelis 24 punkti, millega ollakse meistrivõistlustel neljandal kohal. Sillamäe jätkab 11 punktiga kaheksandal kohal.

Enne mängu:

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – FC Flora

Reedel, 13. aprillil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Sillamäe Kalev võitles esimeses omavahelises mängus Flora käest välja viigipunkti ja on pärast kehva hooaja algust vaikselt vormi tõusmas. Nädala algul oldi mänguvabad ja nii minnakse Flora vastu külalistest puhanumalt. Küll aga ootab Sillamäed juba nädala pärast ehk järgmisel laupäeval ees karikafinaal, kus minnakse vastamisi ei kellegi muu kui taas Floraga. Seega on tegemist suure finaali suure peaprooviga.

Viimati jäädi võõrsil nädala eest 1:2 alla Levadiale, ehkki asuti kohtumist juhtima ja mängiti lisaks viimased paarkümmend minutit enamuses. Liigatabelis on Sillamäe 11 punktiga kaheksandal kohal, kuid võit võiks nad asjaolude kokkulangemisel kergitada hoobilt kaks pügalat kõrgemale.

Flora rassis teisipäeval Nõmme Kalju vastu viimased tund aega platsil kümnekesi, kuid võis lõpuvile kõlades lahkuda püstipäi, sest ka ühemehelises vähemuses suudeti Kalju vastu olla kohati lausa domineerivam pool. Liigsesse eufooriasse ei saa tiitlikaitsja siiski sattuda, sest tabeli kolmest esimesest lahutab neid vastavalt 10, 9 ja 6 punkti ja iga libastumine võib vahet taas suuremaks käristada. Flora kapten Gert Kams lubas siiski pärast eelmist kohtumist Sillamäelt rokenrolli ja nende kahe meeskonna vastasseisud ongi viimastel aastatel pinget pakkunud – seda nii platsil kui ka fännide vahel.

Sillamäel sunnitud puudujaid pole, endiselt on kahtluse all Maksim Lipini kaasategemine. Florat ei saa mõistetavalt aidata Kalju vastu punase kaardi teeninud poolkaitsja Mihkel Ainsalu.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Väga huvitav kohtumine ja mitte ainult seetõttu, et kohtume Floraga karikafinaalis. Meie vastane on praegu heas vormis, mida näitavad nende viimased tulemused ning ootame väga aktiivset vastasseisu ohtlike momentidega. Mäng on põhimõtteline ning tulemust on keeruline ennustada.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Väga vastutusrikkad mängud on ees ning Floraga kohtume lühikese perioodi jooksul kaks korda. Need mängud võivad olla täiesti erinevad, aga meie eesmärk reedeks on teenida maksimaalselt punkte. Kindlasti kutsume publikut staadionile meid toetama ning kaasa elama!»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Sillamäe on väga tugev vastane, kes mängib kiirete rünnakutega ja agressiivselt, kuid teeme kõik selleks, et vastane üle mängida. Meil on mõned päevad aega kosuda, et siis selleks mänguks olla taas hästi häälestatud.»

Flora poolkaitsja Brent Lepistu: «Sillamäe ei ole kerge vastane kellelegi, aga oleme kindlad, et pakume tugevat konkurentsi ning põnevat mängu. Tuleb need kaotatud punktid tasa teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles