Jalgpalli otsepilt: KTM-reegli tõttu kümnekesi jäänud Kalju viigistas Transiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liiga 12. vooru viimases mängus kerkis Nõmme Kalju võõrsil Narva Transi vastu tehtud viigiga tagasi liigatabeli tippu. Karl Mööl viis Nõmme meeskonna juba viiendal minutil juhtima, kuid Rizvan Umarov jõudis 72. minutil viigiväravani ning seisuga 1:1 kohtumine ka lõppes. Viigipunktiga koju sõitnud Kalju jaoks tekitas meelehärmi ka asjaolu, et teise poolaja keskel sai raske põlvevigastuse Erik Listmann, kes väljakult ära kanti. Kuna Listmann ja tema vastu varem välja vahetatud Andre Järva olid Tallinna meeskonna ainukesed KTMid ehk klubis treenitud mängijad, kellest reeglite järgi peab alati üks mängija väljakul viibima, polnud Kaljul enam kedagi sisse vahetada ja nii tuli kohtumine lõpuni mängida vähemuses.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Nõmme Kalju

Laupäeval, 14. aprillil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Viimast vastasseisu Kaljuga ei taha Narvas ilmselt keegi meenutada, sest Hiiul köeti külalistele koguni 6:0 saun. Pärast seda noppis Trans aga neljast mängust senise hooaja oma kõik kolm võitu, kui kahel korral oldi üle Pärnu Linnameeskonnast ja korra Rakvere Tarvast. Viimati tuli siiski 0:1 alla vanduda Levadiale ja liigatabelis ollakse 13 punktiga kuuendad.

Kaljul on käesolevast liigahooajast kirjas vaid üks kaotus, ent kolmest viimasest kohtumisest kaks on viiki mängitud. Teisipäevane 0:0 Floraga valmistas suure pettumuse kahtlemata eeskätt mängupildi tõttu, ka ei suudetud tund aega enamuses mängides kuidagi vastaseid murda. Ühtlasi libises käest liidrikoht liigatabelis, Levadiast jäädakse nüüd punktiga maha ja edestatakse omakorda Infoneti meeskonda vaid kolme punktiga.

Mõlema meeskonna leeris on sunnitud kadusid, sest Transi ei saa aidata mängus Levadiaga platsilt eemaldatud Viktor Plotnikov ja senise hooaja jooksul neli kollast kaarti kogunud Ruslan Kuzjajev. Kalju poolel oli Flora vastu teenitud kollane kaart poolkaitsjale Reginaldile juba kuues ning temagi jaoks jääb Narva-sõit vahele.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Vaatamata kaotusele peame jätkama samas vaimus ning usun, et saavutame häid tulemusi.»

Transi ründaja Vladislav Ivanov: «Kui mängime nii nagu Levadia vastu, siis loomulikult loome väravamomente. Aga peame neid ka realiseerima. Tippvõistkondade vastu on vaja väga ettevaatlikult kaitses mängida, ainult siis on meil võidušansid.»

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Nüüd, kui selle hooaja kehvim mäng selja taga, peame keskenduma juba järgmistele vastastele, keda me kodus suurelt võitsime! Proovime võita ka võõrsil, kuigi kerge ei saa see olema. Loodame mängul kuulda ja näha palju Narva fänne, et mängule veidi vürtsi lisada. Loomulikult kutsun üles ka meie fänne reisima idapiiri äärde oma lemmikutele kaasa elama!»

Kalju poolkaitsja Hans-Kristjan Hansberg: «Alati räägitakse, kui raske on Narvas mängida, kuid me ei mõtle sellele, vaid keskendume oma eesmärkidele. Kodus võitsime neid väga suurelt ning kindlasti tahavad nad nüüd revanši.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles