Noored käsipallurid tegid Makedooniale tuule alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen.
Mikk Pinnonen. Foto: Ole Nielsen

Eesti kuni 21-aastaste käsipallipallikoondis alistas Vrsacis peetud MM-valikturniiri viimases voorus Makedoonia 41:26 (22:10). Eesti koondise resultatiivsemad oli Indrek Normak 7 ja Rando-Juku Sirkas 6 väravaga.

Eesti lõpetas turniiri ühe võidu ja kahe kaotusega, mis andis nelja meeskonna seas Makedoonia ees kolmanda koha. Grupist edasipääseja selgitavad Island ja Serbia.

Koondise peatreener Jüri Lepp jäi hoolealuste esinemisega rahule. «Pisut üllatas, et Serbia ja Islandi suguste tippmeeskondadega suutsime lõpuni võrdselt tegutseda,» lausus Lepp. «Serbiaga oli viik lähedal ja Islandi vastu võitsime avapoolaja. Me polnud veel vaimselt valmis, et sellisel tasemel kohtumiste lõpud enda kasuks pöörata.»

Lepa sõnul peitus ilus mäng heas ettevalmistuses. Näiteks EM-valiktsükli eel oli koondis koos vähe ja nii saadi kolm kindlat kaotust.

«Seekord alustasime ettevalmistust pärast jõulupühi,» ütles Lepp. «Olime turniiriks valmis nii füüsiliselt kui taktikaliselt. Ka kindel põhikoosseis kujunes meil seekord välja.»

Serbia ja Islandi vastu osutus üleplatsimeheks Mikk Pinnonen, kelle kiitmisega polnud Lepp kitsi. «Mikk on selles vanuseklassis meie vaieldamatu esinumber,» sõnas Lepp. «Aga mehi oli võtta igale positsioonile. Paari aasta pärast sirgub sellest koondisest ka esindusmeeskonnale väärilist järelkasvu.»

Makedoonia – Eesti 26:41 (10:22)

Eesti: Indrek Normak 7, Rando-Juku Sirkas 6, Mikk Pinnonen 5, Kristo Voika 5, Aleksander Oganezov 5, Rudolf Põld 4, Uku-Tanel Laast 3, Priit Jõks 3, Kaspar Lees 1, Marko Slastinovski 1, Jorma Käsper 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles