Kaks eestlast Itaalias finaalturniiril, kolmanda saatus vaekausil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Erkmaa (palliga).
Hugo Erkmaa (palliga). Foto: Erkmaa Korvpallikool

Eesti korvpallisõpradel on põhjust rõõmustamiseks, sest sarnaselt eelmisele hooajale näeb Itaalia noorte meistrivõistluste U18 vanuseklassi finaalturniiril mängimas selgi hooajal vähemalt kahte Erkmaa Korvpallikoolist sirgunud Eesti pallurit.

Neljapäeval toimunud viimastes võidukates põhiturniiri mängudes tagasid otsepääsu finaalturniirile nii Kaspar Treieri meeskond Torino PMS, kes alistas peakonkurendi Bologna Virtuse kui ka Hugo Erkmaa koduklubi Mens Sana 1871, kes kindlustas endale võiduga Pol. Dil. Nuova Matteotti üle alagrupi esikoha.

Võimalik, et neile kahele lisandub hooaja otsustavale turniirile veel ka kolmas Erkmaa KK kasvandik Arnold Mitt, kes pallib Reggio Emilias.

Itaalia U18 Eccellenzas ehk meie mõistes kõrgeimas grupis alustas hooaega 148 meeskonda, kes omakorda olid jagatud maakonniti 20 alagruppi.

Igast regioonist pääses edasi finaalturniiri kohta püüdma 54 meeskonda, kellest otsepääsme lunastasid üheksa. Järelejäänud ellujäämismängudes mai lõpus jagatakse välja veel seitse pääset 12.-18. juunini Põhja-Itaalias Pordenones toimuvale finaalturniirile.

Tuntumatest klubidest on kindlustanud koha finaalturniiril näiteks Biella, Stella Azzurra ja Reyer Veneetsia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles