Galerii: 18-aastane Verstappen tegi võiduga ajalugu, Mercedesed katkestasid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel-1 sarjas Hispaania etapil tuli võitjaks 18-aastane Max Verstappen, kes sõitis esimest korda Red Bulli roolis. Verstappen edutati venelase Daniil Kvjati asemel farmmeeskonnast Toro Rossost Red Bulli alles selleks etapiks. Teise ja kolmanda koha said Ferrari piloodid Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel. Verstappen on nüüd läbi aegade noorim vormel-1 etapi võitja, varem kuulus see au Vettelile, kes võitis 2008. aastal 21-aastasena.

Senist hooaega valitsenud Mercedese piloot Nico Rosberg põrkas juba avaringil kokku tiimikaaslase Lewis Hamiltoniga ja mõlemad olid sunnitud katkestama.

Barcelonas sõidetavale Hipaania GPle stardivad esireast Mercedese pilootid. Kvalifikatsioonis näitas parimast kiirust Lewis Hamilton, teine oli Nico Rosberg. Neile järgnevad Red Bulli sõitjad Daniel Ricciardo ning Max Verstappen, viienda ja kuuenda positsiooni sõitsid välja vastavalt Kimi Räikkönen ning Sebastian Vettel, kes mõlemad keeravad Ferrari roole.

Rosbergil on MM-sarja liidrina praeguseks koos 100 punkti. Teisel positsioonil on kolmekrodne maailmameister Lewis Hamilton Mercedesest 57 silmaga. Kolmandat positsiooni hoiab Ferrari rooli keerav Kimi Räikkönen 43 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles