Soome ja Rootsi said jäähoki MMil võidulisa

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Soome koondislane Patrik Laine (vasakul) kohtumises Prantsusmaa vastu.
18-aastane Soome koondislane Patrik Laine (vasakul) kohtumises Prantsusmaa vastu. Foto: SCANPIX

Venemaal peetaval jäähoki MMil said tänastes esimestes matšides võidulisa Rootsi ja Soome. Rootsi alistas A-alagrupi kohtumises 3:2 Norra ning Soome oli 3:1 üle Prantsusmaast.

Rootsi asus kohtumist Norra vastu juhtima teisel kolmandikul, kui värava sai kirja Gustav Nyquist (20.56). Kolmandal kolmandikul suurendas Martin Lundberg (42.43) esmalt rootslaste edu, kui sellele vastas norralaste poolelt Mats Rosseli Olsen (43.41). Seejärel viskas rootslaste poolel värava veel Robert Rosen (51.47) ning norralastel Andreas Martinsen (58.02).

Soome võidumängus Prantsusmaa üle said soomlastest tabamuse kirja Esa Lindell (25.00), Aleksander Barkov (30.40) ja Patrik Laine (34.50). Prantslaste ainsa tabamuse autoriks oli Pierre-Edouard Bellemare (52.31).

Rootsi on A-alagrupis viie kohtumisega kogunud 11 punkti ja sellega ollakse 2. positsioonil. Norra on 5 silmaga 6. B-alagrupis on Soome võitnud kõik viis kohtumist ha grupis hoitakse 15 silmaga esikohta. Prantsusmaa on 5 punktiga 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles