Võimsa sõidu teinud Brambilla tõusis Giro liidriks, Taaramäe andis neli kohta ära

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluca Brambilla.
Gianluca Brambilla. Foto: SCANPIX

Giro d’Italia velotuuril rändas roosa liidrisärk täna üllatusmehe Gianluca Brambilla (Etixx-QuickStep) selga. Rein Taaramäe (Katjuša) sai täna 23. koha ja Tanel Kangert (Astana) 32. koha.

Brambillal õnnestus koos 12 kaaslasega etapi alguses peagrupist põgeneda. Etapi lõpusas asunud raskel kruusakattega tõusul jättis ta teised jooksikud kaugele ning hoidis edu lõpuni. Teise koha sai täna Matteo Montaguti (Ag2r) ning kolmas oli Moreno Moser (Cannondale), kirjutas rattauudised.ee.

Favoriitide grupp eesotsas hispaanlase Alejandro Valverdega (Movistar) kaotas võitjale täna 1.41. Eriti halb päev oli täna mitu päeva järjest liidrisärki kandnud Tom Dumoulinil (Giant-Alpecin), kes viimasel tõusul favoriitide grupi tempos püsida ei suutnud ning kaotas võitjale lõpuks ligi 3 minutit.

Rein Taaramäe kaotas täna võitjale 2.35 ning sai 23. koha. Tanel Kangert kaotas Brambillale 2.43 ning sai protokolli 32. koha.

Brambilla tõusis seega tuuri uueks liidriks. Venelane Ilnur Zakarin (Katjuša) kaotab teisena talle 23 sekundit ning hollandlane Steven Krijswijk (LottoNL – Jumbo) kolmandana 33 sekundit. Astana meeskonna parimana on Nibali nüüd viies.

Taaramäe langes kokkuvõttes 18. kohale (+1.55) ning Kangert püsib endiselt 24. kohal (+3.05).

Homme on tuuril kavas üles-alla reljeefiga 40,5 kilomeetri pikkune temposõit, mis võib tuua taas uue üldliidri, sest ühe minuti sisse mahuvad 9 esimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles