Venemaa spordiminister palub oma sportlastele armu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko sõnas, et tal on väga kahju, et riigi antidopingusüsteem ei ole suutnud kõiki patustajaid vahele võtta.

Venemaa kergejõustiklased ei tohi võistelda rahvusvahelistel võistlustel. Õhus on võimalus, et sportlased jäävad eemale ka Rio olümpiamängudest. Mutko sõnul oleks see ebaõiglane ausate atleetide ees. «Me ei eita, et meil on siin Venemaal probleeme. Samas teeme omaltpoolt kõik, et asi korda saada,» vahendab BBC venelase sõnu.

«Doping on globaalne probleem, mitte ainult Venemaa oma. Meie sportlased on ohverdanud aastaid, et võistelda kõige kõrgemal tasemel. Paljude jaoks on olümpiamängud unistus, mis nüüd võib ebaõiglaselt puruneda. Me oleme rikkunud antidopingu ja ausa spordi reegleid. Kuid ma ütlen teile, et me tunneme selle pärast häbi.»

«Kahju, et petistest sportlasi ei saadud kiiremini kätte. Meie sportlased oleksid olümpiamängudel kõrgendatud tähelepanu all ning neil oleks võimatu pettusega puhtalt pääseda. Me oleme teinud kõik, palun ärge karistage kõiki meie ausaid sportlasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles