Eesti triatleet võib endiselt olümpiale pääseda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Erakogu

Ööl vastu laupäeva oli Eesti olümpiatriatleetidel viimane võimalus jahtida Rio olümpiapääset, kui Yokohamas toimus triatloni MM-sarja neljas etapp. Vaatamata eestlaste jaoks ebasoodsatele tulemustele, säilisid Kaidi Kivioja võimalused osaleda Rio olümpial.

Olümpia kvalifikatsiooniperioodi viimasele võistlusele Yokohamas sisenes Kivioja teadmisega, et pääs Riosse ei sõltu niivõrd enam temast endast, vaid kolme-aasta tagusest maailmameistrist, rootslanna Lisa Nordenist. Viimase hea esitus Jaapanis tähendanuks eestlastele seda, et Norden saavutab piisavalt kõrge koha pääsemaks Riosse olümpiareitingu, mitte maailmareitingu alusel.

21. koht, mis rootslanna laeks Yokohamas jäi, seda paraku aga ei võimaldanud ning nii on kvalifikatsiooniperioodi lõppedes Lisa Norden jätkuval «new flag» kohal, mida just Kaidi viimased nädalad nii usinasti jahtinud on. Selgituseks, et maailmareitingu alusel jagatava «new flag» kohale võivad kandideerida üksnes nende riikide triatleedid, kes olümpiareitingu järgi pole veel Rio kohta lunastanud.

Vaatamata kõigele säilib Yokohama võistluse 42. kohaga lõpetanud Kiviojal siiski Riosse pääsemise lootus, kuna usaldusväärsetele andmetele tuginedes pikendatakse olümpiareitingu põhjal kvalifitseerunute arvu kahe sportlase võrra. See tõstaks aga Lisa Nordeni tagasi olümpiatabelisse, jättes «new flag» koha Kiviojale. Kas see kõik ka sedasi realiseerub, selgub ametlikult lähinädalate jooksul.

Et Yokohama MM-etapil oli pea eranditult kohal kogu triatlonimaailma koorekiht, ei olnud Kivioja oma 42. koha üle ülemäära pettunud. «Eelmisest nädalast on väsimus kindlasti veel sees. Ujumine oli raske ja ratta algus veel raskem. Ei olnud seda jõudu ja energiat, et tagaajajatega kaasa mina,» kommenteeris Kivioja võistluse esimest poolt, ent tundis rõõmu 10 km jooksuetapi üle, mille läbis elu kiireima ajaga 35.13.

Yokohama MM-etapil oli võistlustules ka teine eestlane, Aleksandr Latin, kes hispaanlase Mario Mola võiduga lõppenud olümpiadistantsil piirdus 43. kohaga. Kaotust võitjale kogunes lõplikult olümpiale pääsu minetanud Latinil 3 minutit ja 35 sekundit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles