Red Bulli boss: oleme šokis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen tähistab elu esimest etapivõitu.
Max Verstappen tähistab elu esimest etapivõitu. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna boss Christian Horner tunnistas pärast 18-aastase Max Verstappeni Hispaania GP võitu, et ei osanud noormehelt nii kiirelt sellist edu oodata.

«Oleme sama suures šokis nagu kõik teised. Teadsime, et võimalus oli, kui mõlemad Mercedesed konkurentsist väljas olid, aga see, mida Max tegi, on uskumatu,» sõnas Horner BBC vahendusel.

«Max tegi kaks boksipeatust ja see töötas hästi tema kasuks. Vormel-1 sarja jaoks on see samuti suurepäraste, et üks 18-aastane nooruk tõuseb poodiumi kõrgeimale astmele. Ta ei tohi veel šampustki juua. Aegajalt tuleb ootamatuid võitjad, nagu Pastor Maldonado mõni aasta tagasi. Aga see siin oli puhas etendus, Max on terve nädalavahetuse tugev olnud,» lisas Horner.

Verstappenist sai vormel-1 ajaloo noorim etapivõitja, kui ta suutis esimesena lõpetada Hispaania GP. Seejuures sõitis Verstappen Red Bulli roolis alles esimest korda, sest ta edutati äsja venelase Daniil Kvjati asemel farmmeeskonnast Toro Rossost Red Bulli.

Juba on mitmed endised tippsõitjad ja teised asjatundjad Verstappenist kui kindlast tulevasest maailmameistrist rääkinud. Noormees ise oli lihtsalt õnnelik ja tänas oma isa Jos Verstappenit, kes samuti vormel-1 sõitis. «Suurepärane tunne, ma ei suuda seda uskuda! Tänan oma meeskonda, kes andsid mulle suurepärase auto. Mu isa aitas mind palju, et selle saavutuseni jõuda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles